Nou impuls al projecte Empresa i Formació del CEDO

L'Obra Social La Caixa destina 7.000 euros al projecte per fer-lo créixer i consolidar-lo

Durant la signatura del conveni.
Durant la signatura del conveni. | CEDO
Redacció
12 de novembre del 2018
El Consell Empresarial d'Osona (CEDO) i l'Obra Social La Caixa han signat un acord de col·laboració pel curs 2018-19 per impulsar el projecte Empresa i Formació de l'entitat. L'Obra Social destina 7.000 euros al programa per fer-lo créixer i consolidar la línia de tallers d'empresa, desplegar la de visites a empreses i potenciar l'àrea de comunicació amb el llançament d'una nova web corporativa.

Tal com assenyalava la presidenta del Consell Empresarial d'Osona, Lurdes Baulenas, la incorporació d'Obra Social a la iniciativa, "permetrà créixer i consolidar el projecte a llarg termini". En aquest sentit, Baulenas també destacava en coneixement el treball conjunt amb Creacció per potenciar les vocacions industrials, ja que "hi ha un dèficit en la majoria dels oficis, i nosaltres tenim el deure de fomentar aquestes professions".

Per la seva banda, la directora de l'àrea de negoci de CaixaBank a Osona, Imma Puig, assegurava que és un acord global entre el sector privat molt bo per la comarca que permetrà conèixer de primera mà als estudiants i col·laborar en la integració social. "Els joves han de conèixer quina és la realitat empresarial, què demanen les empreses i fomentar-ne la seva formació", apuntava.

El programa "Empresa i Formació, creant els llaços del futur", va néixer el curs 2013-2014 amb la intenció d'apropar el teixit empresarial d'Osona a nens i joves d'11 a 18 anys de la comarca, per tal d'impulsar l'emprenedoria i les vocacions industrials. La iniciativa compta també amb el suport de la Fundació Puig-Porret i la Diputació de Barcelona.

En aquesta edició (curs 2018-19) del projecte diverses escoles i instituts de la comarca han sol·licitat 180 tallers, 12 visites a empreses i un nou repte empresarial amb un enfocament i plantejament més professional que impliqui a diferents cicles formatius (plàstica, creativitat, màrqueting, informàtica...).