El carrer Sant Bartomeu de Torelló tornarà a ser de pujada a partir del 19 de novembre

L'Ajuntament recupera el sentit original de la via després de queixes de comerciants, veïns i ERC

Redacció
09 de novembre del 2018
El carrer Sant Bartomeu de Torelló recuperarà el sentit de circulació original a partir del 19 de novembre. D'aquesta manera, després de gairebé un any la via tornarà a ser de pujada seguint el carrer Sant Miquel, direcció al carrer Manlleu i, per tant, una via de sortida del municipi. El canvi es va produir arran de les obres del clavegueram a la zona de Can Jaumira i l'Ajuntament va decidir, sense previ avís, fer una prova pilot per veure com funcionava el sentit descendent. Això va provocar enrenou a Torelló, la formació d'ERC i els comerciants van demanar que es recuperés el sentit.

El ple de juliol passat, l'equip de govern va explicar que un cop s'hi instal·lin mesures de seguretat, el carrer recuperaria el sentit original. Des del consistori s'han iniciat els tràmits administratius per instal·lar un radar que sancioni als vehicles que hi circulin a massa velocitat. Mentre no hi hagi aquest, s'hi col·locarà un radar pedagògic per informar i conscienciar els conductors de la velocitat a què circulen.

La fi d'un "despropòsit"

Des del grup municipal d'ERC-JpT, un dels grans opositors al canvi de sentit, es felicita perquè el carrer recuperi el seu sentit original. En aquest sentit recorden, a través d'un comunicat, que en un termini molt curt es van recollir 2.000 firmes de comerços i veïns de la zona.

El mes d'abril passat regidors de la formació denunciaven la "improvisació del govern local" i ja van demanar de tornar el sentit original i prendre mesures de seguretat, sobretot pel que fa al control de velocitat. "Finalment s'acaba un despropòsit que s'hauria pogut evitar si s'hagués treballat abans", diuen els republicans.
 

Jordi Casals i Xevi Lozano, demanant que es canviés el sentit el passat abril. Foto: Ràdio Ona

Arxivat a