Més de 2.000 persones visiten l'exposició «Osona, 50 milions d'anys enrere»

Davant l'èxit de la mostra de Francesc Farrés es programa una nova visita guiada pel dissabte 17 de novembre al Museu de l'Art de la Pell

Inauguració de l'exposició «Osona 50 milions d'anys enrere» el passat setembre
Inauguració de l'exposició «Osona 50 milions d'anys enrere» el passat setembre | Osona.com
Redacció
08 de novembre del 2018
Èxit de l'exposició paleontològica "Osona 50 milions d'anys enrere". Més de 2.000 persones ja han passat per la col·lecció del geòleg vigatà Francesc Farrés instal·lada al Museu de l'Art de la Pell (MAP). La mostra ofereix un recorregut en els ecosistemes marins de l'Eocè i les seves costes del sector oriental de l'antiga Conca de l'Ebre, on actualment es troba Osona. Per això s'hi poden veure fòssils la vida marina de llavors, des de peixos i tortugues, fins a crancs, cargols i petxines. Es tracta d'un patrimoni excepcional, per la seva diversitat i la qualitat, i permet interpretar l'evolució de la comarca durant aquest període.

Davant de l'èxit de l'acollida de la mostra, la programació de visites a càrrec del comissari, geòleg i paleontòleg, Jordi Vilà, s'han ampliat les sessions. Si ja es va poder veure el passat 3 de novembre, ara s'hi incorpora una nova data: el 17 de novembre. A més d'aquestes hi ha programades visites pel 8 i 22 de desembre. L'exposició es va inaugurar el passat 29 de setembre i es podrà veure fins al 5 de gener.

Els fòssils estrella

Les peces estrella d'aquesta exposició en són tres. Una és la tortuga fòssil que és única a la comarca d'Osona; un gènere i espècies nous per a la ciència que rep el nom d'Osonachelus decorata. Precisament destacava que aquest descobriment científic mundial porta un nom que homenatja la comarca.

Les altres dues són la d'un peix estampat entre sediments i la llosa que conté una escena tròfica. S'hi poden veure les petjades de diferents animals en ramat, les dels ocells que agafaven el menjar que aixecava el bestiar amb les potes, i les d'un depredador que anava darrere el ramat.

Teixit de complicitats

Aquesta exposició ha estat organitzada per la UVic-UCC i la UB amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Serveis Territorials de la Catalunya Central, la Diputació de Barcelona, la Fundació Girbau, la Fundació Puig Porret, Patronat d'Estudis Osonencs, la Llotja de Vic, Corredoria d'Assegurances Vilà i els ajuntaments de Vic, Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Manlleu, Masies de Roda, Rupit i Pruit, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona i Torelló.
 

Francesc Farrés, a la inauguració de l'exposició «Osona 50 milions d'anys enrere» Foto: Osona.com

Arxivat a