Roda de Ter recorda Miquel Martí i Pol

En marxa les jornades dedicades al poeta que presenten una edició més transversal que mai

08 de novembre del 2018
Grafit gegant a l'institut de Roda de Ter
Grafit gegant a l'institut de Roda de Ter | Aj. Roda

Roda de Ter ja ho té tot a punt per commemorar la mort del seu poeta Miquel Martí i Pol, ara fa quinze anys l'11 de novembre de 2003. La Fundació que porta el seu nom organitza durant aquest novembre unes jornades amb la voluntat de recordar la figura del poeta rodenc i impulsar el coneixement de la seva obra i llegat. Les activitats que ja estan en marxa, s'allargaran fins al 24 de novembre. Cal destacar, però, que aquest cap de setmana, hi ha els actes centrals al municipi on va néixer el poeta.

D'una banda, el dissabte se celebra una ruta literària (10.30h) que recorre per Roda de Ter i visita la casa del poeta, a càrrec de la seva filla Mariàngles Martí i la directora de la fundació, Montse Caralt. El diumenge, hi ha l'acte d'homenatge en record el poeta pel 15è aniversari de la seva mort al cementiri del municipi (9.45h); el lliurement de Premis literaris (11h) i, després, l'espectacle "Em sents, Miquel?", a càrrec del Cor Jove i l'equip docent de l'Escola Municipal de Música.

El Premi de Poesia Miquel Martí i Pol és un dels guardons més importants. Valorat en 3.000 euros, la convocatòria ha tingut una bona acollida amb una seixantena de volums presentats.

Més enllà de Roda de Ter

Durant la roda de premsa de presentació, la directora de la fundació, Montse Caralt, explicava que el certamen està marcat per "la transversalitat, la creació de xarxa i sinergies i l'ampliació d'escenaris". En aquest sentit, apuntava que s'han preparat una vintena d'activitats en 13 espais repartits per sis municipis de Catalunya.

Com a novetat, cal destacar que enguany el certamen s'amplia a Torelló i Girona, a més de Roda de Ter, Vic, Tavèrnoles i Barcelona. La directora de la Fundació destacava que la programació "és més transversal que mai", ja que contempla des d'actes festius i populars, fins a tallers o actes acadèmics. En aquest sentit, apuntava que es tracta d'un "llegat literari viu" que vol arribar a tots els públics.
 

Consulta tota la programació de les Jornades Miquel Martí i Pol

Arxivat a