Endesa destina 200.000 euros a set municipis d'Osona per renovar la xarxa de baixa tensió

La millora busca incrementar la seguretat, minimitzar el seu impacte visual i garantir la continuïtat del servei

Un dels trams on s'ha renovat el cablejat
Un dels trams on s'ha renovat el cablejat | Endesa
Redacció
08 de novembre del 2018
Endesa ha finalitzat els treballs de millora tecnològica de xarxa elèctrica de baixa tensió de la comarca d'Osona. L'actuació, que ha tingut un pressupost de 200.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en la substitució de part de la xarxa aèria convencional de baixa tensió per un nou tram de cable trenat. L'objectiu és incrementar la seguretat de les infraestructures, minimitzar el seu impacte visual i, sobretot, millorar la qualitat i la continuïtat del servei a clients de set municipis de la comarca.

L'actuació suposa una millora del servei als clients de Vic, Tona, Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, les Masies de Roda, Prats de Lluçanès i l'Esquirol. En total, s'han substituït 22 quilòmetres de cablejat, la qual cosa suposa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia. Aquest nou disseny de la xarxa, a més, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat.

El nou cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en aquests territoris.

Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la companyia a la comarca, i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.

Arxivat a