Una cervesera del Segrià guanya 15.000 euros del Premi Emprenedoria Quintanes

El guardó BBVA de l'entorn rural també ha premiat amb un accèssit l'Associació Trenca de Lleida

Recollint el guardó valorat en 15.000 euros.
Recollint el guardó valorat en 15.000 euros. | Josep M. Montaner
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:57h
L'empresa Farm Brewery Lo Vilot, d'Almacelles (Segrià), ha estat la guanyadora de la segona edició del Premi Emprenedoria Quintanes-BBVA de l'entorn rural. El guardó està dotat amb 15.000 euros i té per objectiu principal fomentar els valors de l'emprenedoria per a les empreses del món rural en els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. Està convocat per l'Escola EFA Quintanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas. Els premiats es van donar a conèixer aquest dimecres en un acte celebrat a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici el Sucre de Vic.

L'empresa d'Almacelles. elabora la primera cervesa ecològica produïda amb ingredients fets a Catalunya i que portarà el distintiu Venta de Proximitat. El jurat l'ha premiat "per ser pioners en conreus dels seus propis ingredients i per la seva capacitat d'investigació ja que treballen amb la Universitat Rovira i Virgili per aïllar els propis llevats autòctons. A més, l'activitat presentada és una de les primeres iniciatives d'aquest tipus arreu de la península."
 

Finalistes i organitzadors dels Premis Emprenedoria Quintanes. Foto: Josep M. Montaner


L'accèssit, també cap a Lleida

Durant la gala també es va atorgar un accèssit -de 5.000 euros- a l'Associació Trenca. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre i d'àmbit forestal dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural, recuperació de fauna autòctona, educació ambiental i patrimoni cultural. Actualment l'associació té engegats quatre projectes de conservació i desenvolupament sostenibles. El jurat en destaca aspectes com la sostenibilitat i la producció agrària que posa en valor el territori i és respectuós amb el medi ambient.

L'entrega de premis també va comptar amb la presència del fundador i president de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón que va explicar la seva experiència en el procés de creació de la Fageda.
 

Cristóbal Colón durant la gala dels Premis Emprenedoria Quintanes. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a