Aigua

L'ACA comença a retirar la vegetació acumulada pels aiguats a Osona

Ja ha començat a Orís i es preveu que aquesta setmana també s'iniciïn els treballs a la llera del Ter al seu pas per Manlleu

per Redacció, 7 de novembre de 2018 a les 11:35 |
El Ter baixant amb força, al seu pas per Manlleu, el passat 15 d'octubre | Adrià Costa
Els treballs per retirar els materials i la vegetació acumulada pels aiguats del 15 d'octubre a Osona i el Ripollès segueixen endavant. Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), un total de cinc brigades estan treballant simultàniament i hi ha previstes unes 150 actuacions que cobriran el 90% dels punts amb danys que s'han inventariat. Ja han començat a treballar a punts com ara Orís (meandre del pont de Saderra), Ribes de Freser (des del pas del riu pel nucli urbà i aigües amunt) i Camprodon (el pas del Ter al nucli urbà i aigües avall). La previsió és que aquesta setmana també s'actuï a la llera del Ter al seu pas per Manlleu (aigües amunt del nucli urbà).

Les pluges constants dels últims dies, de baixa intensitat, i l'estat de molts dels terrenys afectats estan dificultant l'accés a les zones. Malgrat tot, l'ACA té previst unes 150 actuacions que cobriran el 90% dels punts amb danys que s'han inventariat. Les actuacions prioritàries són les de nuclis urbans, ponts i connexions a carreteres.


Osona és una de les comarques més afectades pels aiguats. Es preveu que els danys causats pels aiguats superin els 1,8 milions. Les administracions volen tornar a la normalitat al més aviat possible i fer prevenció per minimitzar els efectes si una situació similar es torna a repetir.

 

Participació