L'ACA comença a retirar la vegetació acumulada pels aiguats a Osona

Ja ha començat a Orís i es preveu que aquesta setmana també s'iniciïn els treballs a la llera del Ter al seu pas per Manlleu

El Ter baixant amb força, al seu pas per Manlleu, el passat 15 d'octubre
El Ter baixant amb força, al seu pas per Manlleu, el passat 15 d'octubre | Adrià Costa
Redacció
07 de novembre del 2018
Els treballs per retirar els materials i la vegetació acumulada pels aiguats del 15 d'octubre a Osona i el Ripollès segueixen endavant. Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), un total de cinc brigades estan treballant simultàniament i hi ha previstes unes 150 actuacions que cobriran el 90% dels punts amb danys que s'han inventariat. Ja han començat a treballar a punts com ara Orís (meandre del pont de Saderra), Ribes de Freser (des del pas del riu pel nucli urbà i aigües amunt) i Camprodon (el pas del Ter al nucli urbà i aigües avall). La previsió és que aquesta setmana també s'actuï a la llera del Ter al seu pas per Manlleu (aigües amunt del nucli urbà).

Les pluges constants dels últims dies, de baixa intensitat, i l'estat de molts dels terrenys afectats estan dificultant l'accés a les zones. Malgrat tot, l'ACA té previst unes 150 actuacions que cobriran el 90% dels punts amb danys que s'han inventariat. Les actuacions prioritàries són les de nuclis urbans, ponts i connexions a carreteres.

Osona és una de les comarques més afectades pels aiguats. Es preveu que els danys causats pels aiguats superin els 1,8 milions. Les administracions volen tornar a la normalitat al més aviat possible i fer prevenció per minimitzar els efectes si una situació similar es torna a repetir.

Arxivat a