​Traslladaran a la Catedral de Vic algunes de les obres de Sert exposades a la Capella Fonda

S'acomiadarà els quadres amb un espectacle cultural que tindrà lloc diumenge dia 11

Carme Bover i Susagna Roura, durant la roda de premsa de presentació.
Carme Bover i Susagna Roura, durant la roda de premsa de presentació. | Aj. de Vic
Redacció
06 de novembre del 2018
L'Ajuntament de Vic traslladarà a la Catedral algunes de les obres del pintor Josep Maria Sert que actualment s'exposen a l'espai de la Capella Fonda. Després de 20 anys, diumenge serà l'últim dia en què es podrà veure els quadres de Sert en aquest espai annex a l'Església de la Pietat. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Susagna Roura, la Catedral és un espai "més adequat" per donar més visibilitat a unes obres que són propietat del MNAC, però que el consistori vigatà té cedides. Per acomiadar els quadres abans del trasllat s'ha programat sis sessions d'un espectacle cultural únic, produït expressament per a l'ocasió. "Sert donava molta importància al moviment del cos per elaborar el seus murals, i per aquesta raó estudiants i professionals de la dansa de Vic participaran al comiat”, destaca.

Les obres de Sert marxen de la Capella Fonda perquè és previst que aquest espai aculli el projecte de l'Illa de la Pietat. Es tracta d'un projecte cultural i turístic que vol englobar els 2.000 anys d'història de la ciutat a través del Temple Romà, les restes del Castell dels Montcada, l’Església Barroca de la Pietat, la Capella dels Sants Màrtirs (els antics patrons de Vic: Llucià i Marcià), la Capella Fonda, i el punt més alt, el Campanar (far i mirador de l’Illa). Gràcies a un conveni a 30 anys amb la parròquia, el consistori i altres institucions, tots aquests espais s'obriran a la ciutadania. 

L’entrada per l'espectacle de comiat a la Capella Fonda és gratuïta, però caldrà fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme. Durant la visita, es farà un recorregut per la nau central de la Pietat i s'accedirà al campanar. A més, s’explicaran les idees bàsiques de l’Illa de la Pietat.

La inversió inicial per tirar endavant l'illa suposarà uns 800.000 euros, dels quals 350.000 provenen de la Generalitat, 100.000 de la Diputació de Barcelona i 350.000 (a tres anys) de l'Ajuntament de Vic.
Arxivat a