Escoles del Lluçanès treballaran per a la coeducació i la igualtat de gènere

Els infants dels centres participaran en un projecte impulsat pel Consorci el curs vinent

Durant la primera trobada de mestres amb el taller «Educar per trencar el gènere».
Durant la primera trobada de mestres amb el taller «Educar per trencar el gènere». | Consorci del Lluçanès
Redacció
06 de novembre del 2018
El proper curs, 2018-2019, els infants de les escoles Roures de Sant Feliu Sasserra, la Forja d'Alpens, Heurom de Perafita, FEDAC-Prats i Lluçanès de Prats de Lluçanès participaran en el projecte de Coeduació al Lluçanès impulsat pel Consorci del Lluçanès, el CRP i els Serveis Socials del territori, amb l'objectiu de contribuir a una societat més inclusiva, més tolerant i més justa.

Tal com explica el Consorci, el tret de sortida va començar amb el taller "Educar per trencar el gènere", en el qual van participar-hi mestres d'aquestes escoles i altres educadors, per aclarir els diferents conceptes i revisar els propis estereotips i els estereotips socialment més generalitzats.

D'altra banda, també s'adquirirà una "Bossa de contes coeducatius", formada per una trentena de contes que el Consorci del Lluçanès posarà a disposició de les escoles perquè de forma itinerant els nens puguin, fins i tot, endur-se'ls a casa en préstec per ser llegits i comentats amb les seves famílies.

El projecte forma part d'una de les 10 accions prioritàries en el pla d'acció 2018-2020 del Pla Territorial Lluçanès Territori Educador i es porta a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, i el treball coordinat entre les escoles i els agents educatius del Lluçanès. L'entitat que porta a terme els tallers és Filigrana (entitat que treballa per la diversitat afectiva, sexual i de gènere).
Arxivat a