Berga passa per davant de Vic amb el porta a porta

La capital del Berguedà s'ha convertit en el municipi més gran de Catalunya que aplica aquest sistema de recollida de residus

Molts veïns han deixat els cubells i les bosses preparades a Berga.
Molts veïns han deixat els cubells i les bosses preparades a Berga. | Pilar Màrquez
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:11h
Berga s'ha estrenat com la ciutat més gran de Catalunya que implanta el porta a porta. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà. D'aquesta manera, passa per davant de Vic, que havia d'ostentar aquesta posició, però que per discrepàncies polítiques no es va arribar a tirar endavant. Cal destacar, però, que la majoria de forces polítiques (totes excepte Plataforma Vigatana) estan a favor de posar en marxa aquest sistema de recollida, però no es troben en el model de gestió. L'equip de govern volia un ampli consens per aplicar aquest canvi de sistema de recollida, però no el va acabar aconseguint.

De fet, també va intentar implementar el sistema de recollida porta a porta, en una segona ocasió, al casc antic i a les zones comercials. Aquest havia de ser un dels gran projectes de finals de mandant i que l'equip de govern tenia previst tirar endavant sense el suport de la resta. Però per "dubtes jurídics" sobre la incompatibilitat del regidor Toni Serrat amb el seu càrrec al Consell Comarcal d'Osona, ja que forma part de l'empresa mixta Recollida de Residus d'Osona, va provocar que hi hagués un problema en les votacions.

Des que es va començar a estudiar com implementar el porta a porta a tota la ciutat i fins que es van esgotar les possibilitats, es van gastar uns 53 mil euros, 6.000 dels quals van anar a càrrec de l'Ajuntament, 19.500 de subvencions i 27.600 de Sermuvic.

L'Ajuntament de Vic ha acabat substituint els 1.665 contenidors d'escombraries de tota la ciutat. El cost total és d'un milió d'euros, uns 800.000 pels contenidors de multiproducte i de vidre, i uns 200.000 pels d'orgànic i rebuig.

Els nous contenidors de Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a