Torelló

El Rebost Solidari de Torelló es reconvertirà per dignificar l'assistència alimentària

El procés anirà acompanyat d'un increment en la dotació d'urgències socials del pressupost

per Redacció , 5 de novembre de 2018 a les 11:32 |
Durant la presentació de la reconversió del Rebost Solidari. | Aj. de Torelló
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Rebost Solidari de Torelló es reconvertirà a partir del 31 de desembre. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, l'objectiu és dignificar l'assistència alimentària i optar per un nou model que prioritza l'oferiment d'ajudes directes a les persones perquè puguin comprar els productes en la xarxa normalitzada d'establiments i supermercats del municipi. Això es farà mitjançant un servei de targeta moneder, que permet a cada persona comprar directament els aliments i que també inclou un sistema de control per evitar qualsevol mena d'ús inadequat dels diners.

Tal com explicava la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, aquest procés anirà acompanyat d'un increment de la dotació econòmica dins del pressupost per ajudes d'urgència social. La quantitat exacte encara s'ha de definir en l'aprovació dels pressupostos municipals. De la mateixa manera, va explicar que la coordinació amb Càritas seguirà com fins ara i va posar com a exemple les visites conjuntes que ja han fet a establiments del poble per explicar-los el nou model i per demanar-los col·laboració.


Maria Dot, en representació de Càritas Diocesana, va fer unes reflexions inicials per deixar clar que el procés de reconversió que viurà el Rebost Solidari s'emmarca en una anàlisi global dels diferents Bancs d'Aliments que funcionen arreu de la diòcesi. Dot va explicar que un dels criteris que segueixen és promoure la participació i permetre que les persones i famílies que necessiten ajuda en forma d'aliments, puguin comprar de manera autònoma.

El director de Càritas Interparroquial de Torelló, Ramon Martínez, va explicar el procés de reflexió que han portat a terme conjuntament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Torelló durant els darrers anys i que ha conduït a aquest canvi de model. Segons va indicar, el que no es vol és "donar cobertura a una necessitat com és l'alimentació sota una forma molt allunyada de com les persones poden accedir als aliments".


Per la seva banda, la tècnica de Benestar Social de l'Ajuntament de Torelló, Roser Pérez, va ser l'encarregada d'enumerar les conseqüències pràctiques que comportarà el canvi de model. En primer lloc, va repassar les xifres del Rebost Solidari, inaugurat l'any 2010 i que ha permès repartir fins el dia d'avui més de 27.000 cistelles d'aliments. Com a xifres a destacar, Pérez va indicar que un 54% de les famílies fa més de 2 anys que recullen quinzenalment la cistella bàsica i que més del 50% de les persones beneficiàries són nascudes aquí.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació