​Ajuntaments d'Osona demanen l'abolició monarquia espanyola

Els plens de Roda de Ter, de Sant Julià de Vilatorta i de Prats de Lluçanès aproven mocions en aquest sentit

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha estat un dels primers en aprovar-la i demanar-ne la seva abolició.
L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha estat un dels primers en aprovar-la i demanar-ne la seva abolició. | Aj. de Sant Julià de Vilatorta
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:37h
Ajuntaments d'Osona han començat a donar suport a la resolució del Parlament de Catalunya que demana l'abolició de la monarquia espanyola -aprovada pels comuns, JxCat i ERC-. El suport es transmet a través d'una moció que impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els primers ajuntaments que l'han aprovat han estat el de Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Prats de Lluçanès.

En el cas de Sant Julià, tal com explica l'Ajuntament en una nota, els onze regidors han fet prosperar el text que qualifica la monarquia de "caduca i antidemocràtica" i aposta per abolir-la. L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, va agrair d'entrada al grup parlamentari de Catalunya en comú – Podem que presentés la resolució.

En aquest sentit, va valorar l'oportunitat de presentar aquesta moció, no com una iniciativa aïllada de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Julià, sinó com a l'oportunitat de sumar-se a la determinació mostrada per la majoria de grups del Parlament de Catalunya, i tants altres ajuntaments que ja han comunicat la intenció d'aprovar la moció en els mateixos termes.