L'art d'escoltar

El periodista de NacióDigital Pep Martí presenta a Vic el llibre d'entrevistes "Catalunya, cap a on vas?" amb Sor Lucía Caram i Miquel Macià

Pep Martí i Sor Lucía Caram durant la presentació del llibre
Pep Martí i Sor Lucía Caram durant la presentació del llibre | Josep M. Montaner
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:50h
"Catalunya, cap on vas? és una reflexió serena i apassionada amb molts punts de vista sobre el procés que ens enriquiran i ens faran posar a la pell dels altres". D'aquesta manera Sor Lucía Caram ha presentat aquest divendres al Templa romà de Vic el llibre d'entrevistes, editat per Saldonar, que ha publicat el periodista de NacióDigital Pep Martí. Precisament, Caram apareix com una de les entrevistades. L'obra repassa a través de diferents veus els mesos abans del referèndum de l'1 d'Octubre, passant pel camí cap a la República fins a la caiguda del govern de Rajoy i el nou executiu de Sánchez.

Caram ha destacat "la voluntat i capacitat d'escoltar" del seu autor, sobretot en uns temps, en els quals "trobem a faltar la reflexió serena de cadascun dels entrevistats". En aquest mateix sentit, el seu autor explicava que "el llibre convida a reflexionar el moment que viu el país", mentre destacava que vol ser "coral i divers", sempre "amb la voluntat d'escoltar" i reivindicant "el poder de la paraula".
 

Sor Lucía Caram i Pep Martí, al Temple romà de Vic Foto: Josep M. Montaner

 
Martí ha apuntat que la seva obra "no pot oferir una resposta contundent", però vol "observar tot el quadre escènic". Per la seva banda, Caram s'ha atrevit a respondre la pregunta del llibre: "Arribarem allà on volem arribar si no deixem que entri la divisió entre nosaltres. Hem de fer tots els esforços per tenir una voluntat d'escolta activa".

Pep Martí va ser un dels set periodistes de NacióDigital "intimidats", que la policia espanyola va identificar per la publicitat institucional del referèndum de l'1 d'octubre. Així ho explicava el director del diari, Miquel Macià, apuntant que "les entrevistes es van fer des de la calma tot i que el context no hi acompanyava". En aquest sentit, Macià ha remarcat que en el llibre s'hi poden llegir "un ventall molt ampli de visions".
 

Sor Lucía Caram amb el llibre de Pep Martí. Foto: Josep M. Montaner


El llistat d'entrevistats comença amb el periodista Enric Juliana i conclou amb l'economista Miquel Puig, i inclou des de l'esquerra independentista (Antonio Baños) a la dreta unionista (Alejandro Fernández), amb els diversos matisos del mainstream sobiranista (Germà Bel, Joan Queralt, Mercè Barceló, Martí Anglada, Andreu Mas-Colell, Carme-Laura Gil o Pilar Rahola) i de l'anomenada tercera via (Antonio Franco, Josep Ramoneda, Xavier Sardà, Anton Costas o Manuel Milián Mestre).

Hi ha una mirada especial envers el paper jugat pels mitjans de comunicació (Llibert Ferri) i com ens veuen des de fora (Krystyna Schreiber, Tomás Alcoverro), sobre els efectes del procés en l'economia (Santiago Niño Becerra), les mirades que s'han generat des d'Espanya sobre la situació a Catalunya i que van de la complicitat a la crítica severa (Bea Talegón, Javier Pérez Royo o José Manuel García-Margallo).

L'acte ha congregat una cinquantena de persones al Temple romà de Vic.  La presentació ha comptat amb la col·laboració del Patronat d'Estudis Osonencs.
 

Pep Martí i Sor Lucía Caram signant llibres.. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a