El comerç de Vic dona un cop de mà de Càritas

Vic Comerç i l'entitat arxiprestal valoren positivament l'aportació dels establiments que ha permès desenvolupar vuit projectes

Josep Vivet, Toni Brachs i Jeroni Vinyet.
Josep Vivet, Toni Brachs i Jeroni Vinyet. | Vic Comerç
Redacció
26 d'octubre del 2018
Vic Comerç i Càritas Arxiprestal segueixen col·laborant junts per donar un cop de mà als projectes socials de l'entitat arxiprestal. Aquest dimecres a la tarda es va fer un repàs de la col·laboració iniciada des del setembre de 2017. Passat un any, s'han realitzat 8 campanyes dirigides a cobrir necessitats pel reforç escolar, menjador social, habitatge i acollida i atenció social.

A més, hi ha hagut 36 establiments que han col·laborat per cobrir aquestes necessitats concretes. S'han recollit 4.500 euros en productes i 1.000 en metàl·lic, que ha permès cobrir aquestes vuit iniciatives socials. Tal com expliquen en una nota, per Jeroni Vinyet, director de Caritas Arxiprestral, aquesta col·laboració "ha permès tenir contactes directes amb 45 comerços, amb persones amb noms i cognoms, i explicar-los el que fa Càritas, i sensibilitzar-los sobre la problemàtica que genera la desigualtat a la nostra ciutat. Hem tingut molt bona acollida arreu: tothom ens ha obert les portes".

Per la seva banda, Toni Brachs, president de Vic Comerç es mostrava molt satisfet "per la implicació i l'esforç del petit comerciant amb les necessitats de Càritas". En aquest sentit, remarcava que s'han cobert "les necessitats concretes que Càritas ens demanava, gràcies a comerciants de diferents sectors". "Ens mou la responsabilitat humana amb i per la nostra ciutat i la seva gent més necessitada; som un element diferenciador que vertebrem i ajudem a construir una societat millor dins els barris", afegia.

Brachs explicava que l'Ajuntament de Vic té previst organitzar un acte d'obertura dels llums de Nadal a la plaça Major i Càritas serà l'entitat convidada a obrir simbòlicament els llums de la ciutat d'enguany.
Arxivat a