​La xarxa d'Osona d'Escola Nova 21 reprèn el curs amb deu centres participants

La primera trobada va tenir lloc aquest octubre a l'Escola Xoriguer de Centelles

La primera trobada del curs va tenir lloc a l'Escola Xoriguer de Centelles
La primera trobada del curs va tenir lloc a l'Escola Xoriguer de Centelles
Redacció
24 d'octubre del 2018
A principis d'octubre es va fer la primera trobada de la Xarxa Local d'Osona del Programa Escola Nova 21 (XLEN21). Es tracta d'un espai de reflexió i aprenentatge col·laboratiu entre centres propers geogràficament que formen part del programa Escola Nova 21. Els centres osonencs que hi participen són: Institut La Plana i Escola Vic-Centre de Vic; Institut Antoni Pous i Argila, Escola Casals-Gràcia i Escola Puig-Agut de Manlleu; Institut Marta Mata i Escola Rocaprevera de Torelló; Escola Sagrats Cors i Escola Xoriguer de Centelles, i Escola Vedruna de Tona.

El programa Escola Nova 21 proposa la transformació del sistema educatiu amb el propòsit de desenvolupar competències per a la vida i adoptar unes pràctiques d'aprenentatge fonamentades en el coneixement existent de com les persones aprenem. L'objectiu final és que tot infant pugui gaudir d'experiències d'aprenentatge que empoderin i que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar.

Cadascun dels centres participants ha creat un Equip Impulsor format per mestres del claustre i de l'equip directiu que assisteixen a les sessions de xarxa. Des del maig del 2017, moment d'arrencada del programa, s'han realitzat 7 sessions de treball amb els centres. Les sessions són de 4 hores de durada i cada una ha tingut lloc en un centre diferent. Durant el curs 2018-19, el programa realitzarà un total de 5 trobades.

Els objectius de cara a aquest curs són passar a l'acció i realitzar petites pràctiques sobre les metodologies que ajudin al canvi, per tal que els centres augmentin el seu grau de capacitat i autonomia per avançar cap al seu procés de canvi.
Arxivat a