Vic

El 20è consistori infantil de Vic treballarà per difondre el patrimoni de la ciutat

Totes les escoles de Vic estan representades per alumnes de 6è de primària

per Redacció, 24 d'octubre de 2018 a les 10:28 |
L'alcaldessa Anna Erra i el regidor Àlvar Solà amb el consistori infantil del curs 2018-2019 | Aj. de Vic
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic ha constituït aquesta setmana el vintè consistori infantil, que està format per 22 alumnes de 6è de primària de totes les escoles de la ciutat. Tal com expliquen en una nota, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va explicar-los aquest dilluns a la tarda la temàtica sobre la qual hauran de treballar durant tot el curs: la difusió dels elements del patrimoni de la ciutat.

"Per a Vic és important poder disposar de la visió dels més joves en temes d'interès ciutadà", explica l'alcaldessa, remarcant que així, "els consellers infantils, els ciutadans del futur, aprenen a saber escoltar, a corresponsabilitzar-se de les decisions que prenen, a veure més enllà de la seva realitat personal i també el significat de la democràcia". També remarca que el projecte és "un exemple de treball conjunt entre totes les escoles de Vic".


En aquest sentit, el regidor d'Educació, Àlvar Solà, va explicar que "el consistori infantil és un aprenentatge de l'esperit democràtic de la societat, ja que cadascun dels consellers infantils, tant els entrants com els sortints, heu estat elegits democràticament pels vostres companys de classe". Solà va agrair la tasca educadora de suport al programa que realitza el professorat i l'equip tècnic de l'Ajuntament de Vic.

Com funciona el consistori infantil?


Els consellers infantils elegits treballen l'encàrrec fet per l'alcaldessa al llarg del curs, tot i que es dediquen unes sessions inicials a parlar d'aspectes com ara la democràcia, participació, el funcionament de l'Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l'equip tècnic de l'Ajuntament de Vic.

També actuen d'interlocutors amb els seus companys de classe, a qui transmeten els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l'Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després traslladen a les sessions, on es debaten conjuntament amb els consellers de les altres escoles.


A final de curs, el consistori infantil presenta a l'alcaldessa el resultat d'aquests mesos de treball. L'any passat, el treball del consistori infantil es va materialitzar en l'edició de dos vídeos de conscienciació mediambiental al voltant de l'abocament de residus pel vàter i en l'abandonament de trastos al carrer.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació