Vic reformarà el carrer Montserrat per donar més seguretat als vianants

La Diputació, que finançarà la meitat del projecte valorat en més d'un milió, cedeix a l'Ajuntament la titularitat del tram urbà de la via que reduirà la calçada i ampliarà les voreres

El projecte per reurbanitzar el carrer Montserrat de Vic encara no té terminis fixats.
El projecte per reurbanitzar el carrer Montserrat de Vic encara no té terminis fixats. | Adrià Costa
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:39h
L'Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona reurbanitzaran el carrer Montserrat, el tram urbà de la N-141d, entre el carrer Sant Segimon i el carrer Torelló. El projecte, valorat en 1.057.786 euros, consisteix en reduir la calçada i eixamplar de les voreres per tal de dotar al vianant de més espai, així com la reordenació de les zones d'aparcament i de càrrega i descàrrega, a més de la plantació d'arbrat, la renovació de l'enllumenat públic i el clavegueram. De moment, no hi ha terminis d'execució fixats.

"El carrer Montserrat és d'entrada a la ciutat i diàriament hi passen molts cotxes", deia l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, durant la roda de premsa. En aquest sentit, remarcava que volen pacificar la via per donar "més seguretat als vianants". Erra, explicava que la via serà semblant al carrer del Bisbe Torres i Bages, la via que enllaça el carrer Montserrat amb el Passeig.No hi haurà carril bici perquè és estret, però que hi podran circular perquè serà una zona 30.

Finançament i cessió de la Diputació

El projecte redactat per l'Ajuntament de Vic té import valorat en 1.057.786 euros, dels quals 540.000 euros els aportarà la Diputació de Barcelona a través del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. Precisament, aquest dimarts a la tarda van signar el conveni de cessió de la titularitat d'aquest tram urbà i el finançament del projecte per reurbanitzar el carrer Montserrat.
 

Anna Erra i Marc Castells, signant el conveni. Foto: Carles Fiter


Castells ressaltava que el projecte reforça "el paper de ciutat amable" i que la Diputació està "al costat dels alcaldes per fer front als reptes dels seus municipis". En aquest sentit, el president explicava que la signatura del conveni s'emmarca en el pla de mandat "Connectem" i que, en aquest cas, convertiran un tram poc segur per les persones en un espai més amable.

I la gasolinera?

Erra destacava que amb el projecte es farà "una entrada més digna" que portarà cap a dos pols estratègics: el centre i la zona del riu, amb l'Atlàntida i on s'hi ha d'ubicar el futur Campus de Salut.

Tot i això, un dels elements que han quedat abandonats del carrer Montserrat és la gasolinera que hi ha a la cantonada entre aquesta via i el carrer Torelló. L'alcaldessa explicava que hi estaven treballant i remarcava que, com l'expropiació de la gasolinera de la Pista, és un procés molt lent.
 

La gasolinera del carrer Montserrat de Vic Foto: Adrià Costa

Arxivat a