Taradell inaugura el Parc de les Olors

El municipi posa en marxa el projecte a l'antiga masia de Can Just i vol recuperar el barballó

El Parc de les Olors, aquest diumenge a Taradell.
El Parc de les Olors, aquest diumenge a Taradell. | Aj. de Taradelll
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:33h
Taradell va inaugurar aquest diumenge el Parc de les Olors, ubicat a Can Just, on fins ara hi havia ubicat la seu de l'Agrupament Escolta i Guia Rocaguinarda. Des d'aquest espai es coordinarà tota l'activitat del parc i també hi ha una agrobotiga on s'hi pot trobar productes d'elaboració pròpia, de la Xarxa del Parc de les Olors i també d'altres Parcs de les Olors de Catalunya.

Tal com expliquen en una nota, el mateix edifici disposa d'una sala on es realitzaran diferents tallers amb els visitants. Hi ha un espai dedicat a la destil·lació i assecador de les lavandes. A l'exterior d'aquest espai s'hi troba el primer jardí d'aromàtiques que s'ha construït. Precisament aquest projecte, liderat per l'Ajuntament de Taradell, neix en el marc de recuperar el barballó autòcton del poble utilitzat per la tradició de les Atxes de Reis.

Per això, a part del Parc de les Olors, disposa de quatre plantacions de lavanda feta en diferents camps del municipi i després de l'hivern, està previst plantar-ne una dotzena més que diferents propietaris de finques han cedit a l'Ajuntament. 

D'aquesta manera, es pretén recuperar la tradició del conreu i us de plantes aromàtiques. A la vegada es vol promocionar Taradell com a indret turístic amb identitat pròpia vinculada a tradicions i rituals. La iniciativa permetrà crear una plataforma de formació i ocupació per a persones amb risc d’exclusió social.
Arxivat a