Torelló se suma al programa Noves Oportunitats per a Joves

El projecte té l'objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu

Santi Vivet i Toni Espinal un cop signat el conveni amb la resta de tècnics
Santi Vivet i Toni Espinal un cop signat el conveni amb la resta de tècnics | Aj. de Torelló
Redacció
23 d'octubre del 2018
L’Ajuntament de Torelló s'ha adherit a la segona edició del programa Noves Oportunitats per a Joves de la Catalunya Central. Aquest programa té l’objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu a joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. Tal com expliquen en una nota, el conveni el va signar l'alcalde de Torelló, Santi Vivet i el gerent de la UPE AMPANS - Intermedia, Toni Espinal, que és l'entitat bagenca que gestiona el servei a la Catalunya Central. A la trobada, hi han participat també tècnics de les dues parts. 

El programa Noves Oportunitats neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Enguany se n'impulsa la segona edició i a la Catalunya Central serà present en 5 comarques i 10 punts d'actuació. A la comarca d'Osona, a més de Torelló, hi ha centres d'actuació a Vic, Manlleu, el Lluçanès i la zona d’Osona Sud, mitjançant la Mancomunitat la Plana.

La col·laboració de Torelló en el projecte neix arran de la participació al Pla Estratègic de la Formació Professional Osona 2020. A partir d'aquí, s'ofereix l'oportunitat de participar en aquest programa, que combina itineraris formatius i d'inserció, dins del Marc del pla operatiu de la Garantia Juvenil. El conveni inclou que l'Ajuntament de Torelló cedeix un espai a l'edifici de La Cooperativa, que és el punt on s'atenen als joves del municipi i la seva àrea d'influència interessats a participar-hi. 

De moment, s'ha entrevistat a 40 joves i 13 d'ells s'han inscrit en el primer mòdul formatiu del programa, on faran tastets de diferents ocupacions per poder treballar en la construcció del seu projecte professional. La Cooperativa i l’Hotel d’Entitats són els espais on es realitzen totes les activitats d’acompanyament amb joves.
Arxivat a