Concentració a Vic en solidaritat amb Jordi Borràs

Un policia espanyol va agredir el fotoperiodista i els han citat a declarar com a investigats a tots dos

La concentració d'aquest dimarts al matí als jutjats de Vic en solidaritat amb Jordi Borràs.
La concentració d'aquest dimarts al matí als jutjats de Vic en solidaritat amb Jordi Borràs. | CDR Vic
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:11h
Una desena de persones s'han concentrat aquest dimarts al matí als jutjats de Vic per criticar la "pena de justícia" després que hagin citat a declarar com a investigat el fotoperiodista Jordi Borràs i el policia espanyol que el va agredir el passat juliol a Barcelona. L'agressor, armat amb una navalla, és un comandament de la Brigada Provincial d'Informació. El 16 de juliol es va apropar a Borràs i el va colpejar entre crits de "Viva España" i "Viva Franco". 

La concentració a la capital d'Osona ha estat promoguda pel CDR de Vic i ja n'hi ha hagut d'altres per criticar el funcionament de la justícia, pel cas de la Manada, per exemple.

Poc després de l'agressió, diverses entitats van impulsar una campanya per pagar la defensa del fotoperiodista. Uns costos que deriven de la fase d'instrucció, de la fase intermèdia, del judici oral, del peritatge i de la intervenció de diversos professionals, a més dels impostos i de les despeses estrictes de la campanya de microfinançament.

Sobre l'agressor, es tracta d'un policia especialitzat en l'àmbit d'informació de temàtica gihadista. Des que treballa a les oficines de la Brigada Provincial d'Informació, ha utilitzat un compte de Twitter des d'on seguia una trentena de perfils de temàtica gihadista. Des d'aquest compte, l'inspector es va mantenir una dura discussió amb el tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello. A dia d'avui, el compte ja està esborrat. 
Arxivat a