Peyu estrena a Vic un nou format de documental trencador per a TV3

Albert Pla i Quimi Portet aporten la part humorística a "Natura Sàvia", mentre que Jaume Sañé la més divulgativa

Albert Pla, Peyu i Quimi Portet, aquest dilluns als multicines Sucre.
Albert Pla, Peyu i Quimi Portet, aquest dilluns als multicines Sucre. | Albert Alemany
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:52h
Els Multicines Sucre de Vic van acollir aquest dilluns l'estrena del nou programa de TV3 Natura Sàvia. El nou espai que combina humor i divulgació arriba a la graella de la televisió pública de la mà de Peyu, Quimi Portet, Albert Pla i Jaume Sañé. L'encarregat d'explicar la biodiversitat és el taradellenc Jaume Sañé i en Peyu, com a presentador, l'acompanya a l'expedició. Aquesta informació més rigorosa sobre natura es mescla amb l'humor de Pla i Portet.

Precisament, aquests dos "van descobrint el programa el mateix temps que els espectadors", explica el presentador. Contemplen el nou espai des d'un petit televisió i observen "l'aventura" de Peyu i Sañé. Parlen per sobre el diàleg més convencional, comenten aspectes dels animals protagonistes, i fins i tot, els aspectes més tècnics. "Fem de públic; ens sorprenem davant les curiositats dels animals i fem les preguntes que qualsevol persona faria", explica Portet; mentre que Pla, preguntat per quina saviesa hi aporten, afegeix que fan un paper "més d'ignorants que de savis".

Per exemple, el primer capítol que es va emetre al cinema de Vic tractava sobre granotes i gripaus. Es van poder veure capgrossos, granotes i gripaus, i conèixer la seva alimentació, hàbitat o reproducció. Tot això comentat per Portet i Pla, que presenten una química sensacional. I no només parlen de natura, l'actualitat també s'infiltra en el programa quan Peyu, Pla i Portet es reuneixen per comentar la temàtica. Juntament amb Sañé, hi ha una barreja de perfils que acaben en una bona combinació.

"No és el que estem acostumats", deia Peyu. I és ben cert. El format és nou i trencador. Ben diferent del que estem acostumats. Natura Sàvia no és el típic documental de primera hora de la tarda amb una veu en off monòtona que fa venir son. I encara té més mèrit si es té en compte que s'emet a les 11 de la nit.

Un programa osonenc

El programa està gairebé tot gravat a Osona i compta amb un elenc de la comarca, des de treballadors de la productora fins als mateixos protagonistes com Peyu, Portet o Sañé. De fet, durant l'estrena, el presentador reivindicava la necessitat de descentralitzar el sector audiovisual de Barcelona. En total s'han gravat 12 capítols i es podran veure cada dilluns a la nit.

Arxivat a