El Festival Protesta enceta la setmana parlant de tecnologia i de paritat

El certamen programa una desena d'activitats que acabaran el diumenge amb l'entrega de premis de curtmetratges a la Festa Final a l'Atlàntida

Aquest cap de setmana, el certamen ha tingut una gran afluència.
Aquest cap de setmana, el certamen ha tingut una gran afluència. | Festival Protesta
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:29h
Un ull gegant de neó donava la benvinguda aquest divendres a la primera projecció de la sisena edició del Festival Protesta a Vic. El vestíbul del cinema Vigatà es va omplir de gent que s'acostaven per veure Quest. La gran sorpresa de la nit, però, va ser la instal·lació de càmeres de videovigilància que hi havia darrere l'ull de neó i que projectaven una sèrie d'imatges en diferents monitors instal·lats a l'espai, algunes en temps real i altres no.

Precisament, la temàtica del festival d'enguany gira la transformació de la societat i la seva capacitat crítica amb l'ús de les noves tecnologies, internet i les xarxes socials. Aquest dilluns, la setmana comença amb un plat fort sobre aquest aspecte al Fòrum de Debats. Sota el títol "Robots i ètica: on ens porta la intel·ligència artificial?", la doctora en informàtica, escriptora i professora d'investigació a l'Institut de Robòtica (CSIC-UPC) Carme Torras exposarà l'estat actual de la recerca en robòtica, intel·ligència artificial i dilemes ètics que suggereix la seva novel·la Enxarxats. L'acte és a les 19:30h a la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.


D'altra banda, una de les grans reivindicatcions del certamen és la paritat, que enguany presenta una programació més femenina que mai. Aquest dilluns, a les 21.30 es projectarà el documental Half the picture, on s'investiga la discriminació sistemàtica que des de fa dècades nega oportunitats a moltes dones amb talent de Hollywood, posarà el focus en una temàtica que el Protesta 2018 ha volgut reivindicar.

Altres activitats

Les activitats s'allarguen durant tota la setmana amb diverses projeccions, una xerrada i una màsterclasss. Cal destacar que aquest dissabte i diumenge és el gran cap de setmana dels curtmetratges del Protesta, dissabte hi haurà la projecció dels curts de la selecció no competitiva i diumenge, els de la selecció oficial. Al vespre hi haurà la Festa Final a l'Atlàntida amb l'entrega de premis, música i performances.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a