Sant Tomàs elabora i posa a la venda una xocolata artesana amb valor social

Usuaris de l'entitat les elaboren en un el nou obrador de xocolata i pastisseria de l’entitat que funciona des del setembre

Els usuaris de Sant Tomàs fent la xocolata artesana
Els usuaris de Sant Tomàs fent la xocolata artesana | Sant Tomàs
Redacció
22 d'octubre del 2018
Sant Tomàs ha començat a elaborar productes artesans de xocolata en el nou obrador que es va posar en funcionament el setembre a Calldetenes. Tal com expliquen en una nota, aquests "posen en valor les capacitats de les persones de l'entitat" i acaben formant part dels lots socials que Sant Tomàs fa juntament amb altres entitats socials del país, dins del projecte “Créixer”.
  
El nou obrador de la Cuina de Sant Tomàs s’ha construït per tal de tenir un espai adequat on poder tirar endavant el projecte d’elaboració de diferents productes de xocolata i pastisseria. Aquesta iniciativa ha de permetre millorar les competències de les persones que elaboren els productes, i alhora genera recursos econòmics per l’entitat. El xocolater Jordi Ortiz porta la direcció tècnica de l’obrador i compta amb l’ajuda de monitors, i les persones usuàries que fan diferents productes únics. Aquests elaboren rajoles de xocolata, torró, bombons, magdalenes, etc.

Sant Tomàs ja fa temps que aposta per activitats d’elaboració d’aliments. Des del Centre Ocupacional fan les magdalenes de Sant Tomàs, que després es venen a les paradetes setmanals a la Universitat de Vic i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. A més, fa 3 anys es va iniciar una col·laboració amb el xocolater de Taradell i, per Nadal, elaboren el Torró de Sant Tomàs, que després s’inclou als lots de Nadal de l’entitat.