Sant Quirze de Besora comença a recuperar la normalitat gràcies a la solidaritat veïnal

El conseller d'Interior visita les instal·lacions esportives on encara no s'ha pogut reprendre l'activitat

El conseller Miquel Buch, d'esquena, amb membres de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora a la zona esportiva
El conseller Miquel Buch, d'esquena, amb membres de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora a la zona esportiva | ACN
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:36h
El conseller d'Interior, Miquel Buch, va visitar aquest dissabte la zona afectada per les inundacions a Sant Quirze de Besora. Acompanyat de l'alcaldessa, Rosa Vestit, es van desplaçar fins als baixos dels edificis que es van inundar i a la zona esportiva. Tan Buch com Vestit coincidien en ressaltar la "solidaritat veïnal" perquè el municipi osonenc torni a la normalitat. La batllessa posava com a exemple que, des de dimarts, una quarantena de veïns han estat traient aigua del camp de futbol. Vestit afirma que és aviat per quantificar els danys econòmics però sí que ha avançat que caldrà demanar ajuts. Buch ha expressat el compromís de la Generalitat en ajudar als pobles perjudicats pels aiguats.

Sant Quirze de Besora va ser un dels municipis d'Osona més afectats per les pluges de dilluns. Durant la seva visita, el conseller va ressaltar el paper que han jugat tant l'ajuntament com dels veïns. "Les administracions no ho podríem fer si no fos per la gent", reconeixia el conseller tot agraint aquesta "implicació per tornar a normalitat".

Dies després de les inundacions, l'alcaldessa explicava que a la zona esportiva trigarà encara a tornar a la normalitat. El camp de futbol -com el de Borgonyà- va quedar completament inundat i, a través de la Unió Esportiva Sant Quirze de Besora, es va gestionar una brigada de voluntaris que, des de dimarts, estan traient aigua i fang.

Això ha permès que aquest dissabte "s'hagi pogut veure la gespa que fins ara no es veia". Les competicions esportives s'han suspès aquest cap de setmana. El president del club de futbol, Toni Mateos, confia en el fet que en 15 dies es pugui tornar a utilitzar el camp. Mateos agraeix el suport d'altres clubs que els hi ha ofert les seves instal·lacions fins que la situació estigui resolta.

La situació a les pistes de tenis i pàdel no és tan bona. El responsable, Pep Torres, explica que el fang ha penetrat dins del ciment. El club ha comptat amb el suport dels seus socis que han estat "treien dits i dits de fang", diu. En el cas del pàdel, afegeix Torres, caldrà canviar la gespa. "Hem suspès tota l'activitat del club i jugarem a domicili fins que no tinguem les instal·lacions en bon estat", ha explicat.

Ajuts econòmics

Malgrat que les pèrdues econòmiques encara no han estat taxades, Vestit ha explicat que caldrà demanar ajudes "per poder pagar tot això, però segur que ho solucionarem". Tot i no ser la seva cartera, Buch parlava en nom de l'executiu i assegurava que el prioritari és "tornar a la normalitat". "Serà veure què ens ha costat i mirar entre tots com fer-hi front", afegia. El conseller es mostrava convençut que "les administracions treballarem plegades, els que tenen més recursos i els que menys". "Tots ajudarem a intentar recompondre la situació", concloïa.
 

El conseller Miquel Buch amb l'alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit. Foto: ACN