L'advocacia catalana premia Carles Mundó per la tasca en favor del català a la justícia

Amb el Premi Agustí Juandó i Royo se li reconeix la tasca "incansable" a l'entorn de la llengua o l'anul·lació dels judicis polítics a les víctimes del franquisme

Carles Mundó rebent el guardó a Gurb
Carles Mundó rebent el guardó a Gurb | Xevi Valls
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:55h
El Consell de l'Advocacia Catalana ha lliurat al jurista i exconseller de Justícia, Carles Mundó, el XIIè Premi Agustí Juandó i Royo. Es tracta d'un guardó instaurat el 2004 per l'Advocacia institucional amb l'objectiu de reconèixer a aquelles persones o entitats que durant la seva trajectòria professional s'han distingit per la defensa i promoció de la llengua catalana en l'àmbit jurídic administratiu.

D'entre els mèrits, la Comissió de Llengua del Consell destaca "la seva tasca incansable, amb convicció i fermesa, en favor de la normalització de l'ús del català en l'àmbit de la justícia, amb una plena confiança en el col·lectiu de l'advocacia per aconseguir aquest objectiu". El pla pilot 2016-2017 per afavorir la presentació dels escrits en llengua catalana als jutjats, impulsat pel Departament de Justícia durant el mandat de Mundó, amb el suport del Consell, forma part d'aquest reconeixement. L'anul·lació dels judicis polítics de les víctimes del franquisme, en aplicació de la llei de reparació de les víctimes, és un altre dels mèrits que li han estat reconeguts.

A l'acte de lliurament del Premi d'aquest dijous al Mas l'Esperança de Gurb, hi van intervenir el president del Consell de l'Advocacia Catalana i degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, Julio J. Naveira; el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà del Col·legi d'Advocats de Vic, Joan Riera; el Secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia del Departament de Justícia, Joan Domènech Abad i l'alcalde de Gurb, Joan Roca. També va comptar amb l'assistència dels degans dels Col·legis d'Advocats catalans, membres de la Comissió de Llengua del Consell i diverses personalitats de l'àmbit jurídic i social, a banda de familiars i amics del guardonat.
 

Carles Mundó durant l'acte a Gurb Foto: Xevi Valls