Neix «Intaboo» per resoldre dubtes als joves i famílies sobre gènere, sexualitat, drogues i pantalles

La iniciativa està impulsada pel Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic

Belén Herrero, Josep-Ramon Soldevila, Joan Carles Rodríguez, Montse Juvanteny i Gerard Bover, durant la presentació del projecte.
Belén Herrero, Josep-Ramon Soldevila, Joan Carles Rodríguez, Montse Juvanteny i Gerard Bover, durant la presentació del projecte. | CCO
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:14h
El Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic han impulsat el projecte Intaboo, un projecte per resoldre dubtes als joves i famílies sobre diverses temàtiques com poden ser les drogues, les relacions sexoafectives, la identitat de gènere i l'orientació sexual, entre altres. Tal com expliquen en una nota, el concepte pretén expressar inclusió (acolliment), introspecció (auto-avaluació) i sensació d'un espai reservat. D'altra banda, també es vol fer entendre que no hi ha barreres i que es pot tractar qualsevol tema sense prejudicis ni taboos.

En aquest sentit, la iniciativa parteix de dues línies de treball. La primera són les propostes educatives (formacions), per aprofundir i treballar amb joves, però també professorat, professionals vinculats a la joventut i pares i mares (o representants legals) com a agents fonamentals en l'etapa vital de l'adolescència. I la segona és l'atenció directa (presencial o virtual), on s'ofereix un punt d'atenció personalitzada i especialitzada per resoldre els dubtes i inquietuds del jovent de la comarca, de les seves famílies i dels professionals que els acompanyen.

La seva creació és fruit de la detecció de necessitats específiques a través dels tallers realitzats als diferents instituts, punts joves i ajuntaments de la comarca per part de l'Oficina Jove d'Osona i l'Oficina del VicDones-SIAD Osona els darrers anys.
Arxivat a