Calldetenes ja té l'avanç de POUM

El document ha de substituir el vigent que data de 1986

El centre de Calldetenes
El centre de Calldetenes | Adrià Costa
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:22h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Calldetenes, l’avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), un document defineix les línies mestres del nou pla i que ha de substituir l’actualment vigent que data de 1986. Després d’una primera fase d’anàlisis i diagnosi, s’han definit els objectius i els criteris generals del futur pla urbanístic i s’han concretat també les característiques bàsiques i estructurants d’una proposta d’ordenació.

D’entre tres escenaris estudiats, s’ha escollit l’alternativa que garanteix un creixement sostenible a partir de les projeccions demogràfiques del municipi, preservant els seus valors ecològics i culturals. Tal com explica la Diputació, les bones comunicacions i la proximitat amb Vic li ha comportat haver d’assumir un creixement residencial molt superior a les seves necessitats reals. Diversos àmbits del planejament es troben amb el procés de gestió urbanística molt avançat, però pendents de les obres d’urbanització perquè siguin efectius.

El document tècnic s’ha sotmès a un procés de participació ciutadana durant dues sessions informatives, diferents tallers, així com el recull de dues enquestes, una en format online i un altre presencial. El document d’avanç de POUM, que consta de la Memòria informativa i justificativa i plànols i del Document per a l’avaluació ambiental (DIE), serà sotmès a exposició pública i tramès als òrgans ambientals de la Generalitat de Catalunya per a l’avaluació ambiental estratègica ordinària i l’informe urbanístic territorial.