Diputació de Barcelona

Vic tindrà accés a una nova plataforma de participació

Amb "Decidim" de la Diputació es vol incentivar la ciutadania sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques

per Redacció, 21 d'octubre de 2018 a les 14:29 |
La plaça Major de Vic | Osona.com
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vic realitzarà un procés de participació digital a través de la nova eina "Decidim" de la Diputació de Barcelona. D'aquesta manera es vol facilitar la participació sobre decisions de caràcter públic de persones que habitualment no hi participen i afavorir la realització de propostes concretes d’actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització.

Tal com expliquen en una nota, aquest és un projecte de software lliure desenvolupat de manera conjunta per institucions (ajuntaments, ens locals i Diputació de Barcelona) i la ciutadania per tal de disposar d’un mecanisme efectiu de participació a la xarxa. L’impuls de les polítiques de participació i la inclusió de les noves tecnologies busquen fomentar un rol actiu i rellevant de la societat civil, de manera que la ciutadania pugui participar sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques.


El projecte s’inicia a 32 ajuntaments i dos ens locals, entre aquests Vic, on la majoria impulsaran processos de pressupostos participatius. També es realitzaran processos de consulta sobre el POUM, entre altres temes.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació