La UVic lliurarà la Medalla institucional a títol pòstum a Maria Victòria Modolell

Serà aquest dijous, a l’Aula Magna, durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019

Universitat de Vic
Universitat de Vic | Adrià Costa
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:47h
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) inaugura aquest dijous el curs acadèmic 2018-2019, amb un acte a l’Aula Magna (12.00h) en què es lliurarà la Medalla institucional de la UVic-UCC a títol pòstum a Maria Victòria Modolell. Tal com expliquen en una nota, amb aquest gest, la universitat vol reconèixer i agrair la voluntat de Modolell de destinar la seva herència al centre, juntament amb Càritas Diocesana. Tal com especificava el testament, la UVic-UCC dedicarà el llegat a beques adreçades a joves que, per motius de renda, tenen dificultat per accedir als estudis superiors. El marmessor de l’herència, Ramon Vilarrúbia, serà l’encarregat de recollir la medalla. 

L’acte d’inauguració de curs estarà presidit pel rector de la UVic-UCC, Joan Masnou, i comptarà amb les intervencions del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i la presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra. També es lliuraran les insígnies de la UVic a les persones que s’han jubilat durant el darrer curs i es reconeixerà l’alumnat que ha sigut Premi Extraordinari i Premi al millor expedient acadèmic de cada titulació.

La lectura de la lliçó inaugural anirà a càrrec del Doctor Carlo Manzo, professor de la Facultat de Ciències i Tecnologia i coordinador del grup de recerca Quantitative Bioimaging, que impartirà la ponència “Visca la resolució! Visualitzant estructures cel·lulars a escala nanomètrica”. L’acte començarà amb la projecció de la videomemòria del curs anterior, que presentarà la secretària general de la UVic-UCC, Àngels Crusellas.