Vic inverteix més de 45.000 euros per millorar el Puig dels Jueus

El projecte preveu l'adequació d'una bassa, la col·locació de bancs, taules i una font, entre altres

Josep-Ramon Soldevila, Arnau Martí i Jordi Boadas
Josep-Ramon Soldevila, Arnau Martí i Jordi Boadas | Aj. de Vic
Redacció
16 d'octubre del 2018
L'Ajuntament de Vic invertirà 45.978,02 euros per millorar el Puig dels Jueus. Tal com van presentar el dijous passat en una roda de premsa, el projecte preveu la col·locació de set bancs, dues taules i una font, situada a la zona de Comamala; modificar la senyalització existent; arranjar les escales i les rampes de l'accés nord i l'adequació d'una bassa. La millora de la senyalització de l'espai, inclòs en l'Anella Verda, ha de servir perquè la ciutadania en conegui millor els accessos.

Tal com expliquen en una nota, la iniciativa és fruit de l'acord amb Vic per a Tots. Pel regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, "és un espai important per a la ciutat on calia actuar-hi" i va detallar que una de les actuacions més importants del projecte és "la bassa, que es troba en bon estat de conservació i que tornarà a rebre aigua provinent del dipòsit adjunt al molí de vent situat al mateix Puig dels Jueus, incrementant així la biodiversitat".

El tècnic de Medi Ambient, Jordi Boadas, va especificar que en el cas de la bassa, es repararia el pou del molí de vent i la canonada que proveïa d'aigua la bassa, a més de construir un observatori de fauna i reparar-ne la tanca perimetral. Com que el Puig dels Jueus es troba situat en un punt elevat de la ciutat, s'hi inclouran també la instal·lació de tres panells panoràmics amb tots els cims que s'observen des d'aquest punt.

Per la seva banda, el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, va remarcar que aquestes millores d'accessibilitat han de servir perquè "la ciutadania vegi el Puig dels Jueus com un eix central de la ciutat, i no com un pati del darrere". Martí va afirmar que "amb aquesta inversió es demostra que no hi ha voluntat d'expandir-se, sinó de cuidar els espais verds de la ciutat, posant-los en valor".

Des del 1997, quan l'Ajuntament va adquirir els terrenys de l'entorn del Puig dels Jueus per crear un espai ambiental, de lleure i educatiu, s'hi ha anat realitzant diverses actuacions com la instal·lació d'un molí de vent, la integració en l'anella verda i altres tasques de manteniment que ara es reforçaran amb aquestes actuacions de millora.
Arxivat a