​Dos dels accessos a Espinelves, tallats a la circulació

En aquests moments només es pot entrar i sortir per la zona oest del municipi i exclusivament turismes

Pla general de la carretera GV-5441 tancada, a Espinelves
Pla general de la carretera GV-5441 tancada, a Espinelves | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:50h
Els més de 200 litres que han caigut a Espinelves aquesta nit han deixat el municipi osonenc semi incomunicat. Segons explica a l'ACN l'alcalde en funcions, el regidor Eduard Diaz Manso, en aquests moments només es pot entrar i sortir per la zona oest del municipi i exclusivament turismes. Operaris estan treballant en la neteja de les carreteres GI-5411 i GV-5441. "Només es pot accedir pel que coneixem per la baixada del Safareig, que s'ha netejat perquè els veïns poguessin anar a treballar", explica el regidor, que afegeix que és una de les pitjors tempestes que recorda al municipi osonenc. L'Ajuntament confia a poder recuperar la normalitat en les properes hores.

El regidor explica que a dos quarts de 8 del matí s'ha netejat una de les sortides per facilitar la sortida dels veïns però que les dues principals, la que uneix el municipi amb Arbúcies i amb l'Eix, eren intransitables. Des de primera hora del matí, afegeix, estan en contacte amb Diputació i Generalitat, responsables de les dues vies, que ja estan treballant en la neteja del vial per poder reobrir. "Confiem que sigui al llarg del matí", diu l'edil.

El regidor assegura que es tracta d'un dels temporals més greus que ha viscut el municipi i que només el patit ara fa vuit anys, en què es van registrar més de 350 litres per metres quadrats, "va ser pitjor". El consistori quantifica entre 215 i 280 els litres per metre quadrat que han caigut aquesta nit.