​Les restes de l'huracà Leslie compliquen el trànsit a carreteres i desborden el Ter

Les pluges han deixat registres sorprenents, com els 207 litres a Viladrau

El passeig del Ter, inundat
El passeig del Ter, inundat | Adrià Costa
Pere Pratdesaba i Sergi Ambudio
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:51h
Les restes de l’huracà Leslie tenen les hores comptades a Catalunya. A hores d’ara, les pluges i el vent es concentren a la Catalunya Central, Girona i de manera dispersa a Lleida i al Camp de Tarragona. A mesura que passin les hores, aniran minvant i es concentraran a les comarques gironines i Pirineu.
 
El dissolt huracà ja va arribar ahir amb contundència a Catalunya en forma de depressió i va afectar de manera virulenta les comarques de Tarragona on hi ha hagut moltes inundacions. El front s’ha anat desplaçant al llarg de la tarda-nit cap al nord i ha viscut el seu moment més àlgid aquesta matinada, on ha afectat gairebé tot el país.
 

El Ter inundant els carrers de Manlleu. Foto: Sergi Camara


Les comarques més afectades han estat les de Tarragona i Barcelona, amb registres que han sobrepassat amb escreix els 100 litres. Com a xifra sorprenent, destaquen els 207 litres a Viladrau, entre ahir i avui. També del Baix Camp, com els 164 litres a l’Albiol o els 136 a la Mussara; els 163 litres a Ullter (Ripollès); o al Baix Llobregat, com els 108 litres a Collbato. 
 Tallades C-17 a La Garriga sentit Barcelona; l’N-260 a Ribes de Freser; la C-35 a Massanes; la C-38 a Camprodon; la GI-544 a Espinelves; la GIV-5441 a Espinelves; la BP-1432 a La Garriga; la GI-552 a Arbúcies; la B-432 a Oristà.

D'altra banda, hi ha pas alternatiu a l’N-260 a Sant Joan de les Abadesses. Obert només per turismes a la C-17 a Ripoll, sentit nord. Un carril tallat a la C-17 a l’Ametlla del Vallès, sentit Vic. Esllavissades a la GI-401 a Campdevànol. Pas alternatiu a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm. Un carril tallat a la BV-5122 a Fogars de la Selva, sentit Tordera.

El Ter i la Riera Major, desbordats
 
Protecció Civil ha alertat de la crescuda dels rius i les rieres, sobretot a les zones del Maresme, la Catalunya Central i el Ripollès. El Ter ja s’ha desbordat a Sant Quirze de Besora i en alguns punts de Manlleu. A Osona, també baixa amb força la Riera Major. 

El Ter, al límit Foto: Adrià Costa


Un corrent d'humitat, amb el reforç del mediterrani

Tal com detalla el Servei Català de Trànsit, que adjunta un radar visible a continuació, el pas de l'huracà Leslie, que ha deixat quantitats molt elevades d'aigua, s'ha produït -gràcies en part- a un corrent humit que s'ha vist reforçat pel mediterrani.

El Mèder també baixa amb força per Vic Foto: Emili Vilamala

 

Un camp de futbol de Borgonyà, inundat

Arxivat a