Concert en homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, aquest divendres a la Catedral de Vic

L'espectacle “Oratori musical Episcopus” va a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i onze corals catalanes

La Catedral de Vic
La Catedral de Vic | Catalonia Sacra
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:39h
El Bisbat de Vic organitza Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal, un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, a càrrec de l’Orquestra Simfònica dels Vallès i 11 corals catalanes. El concert, l’acte central de l’any Oliba, se celebra, aquest divendres, a la Catedral de Vic, a les 18:30 hores, i ja no hi ha entrades disponibles. Es tracta d'un espectacle emmarcat en el projecte Episcopus. 
 
Oratori musical Episcopus és una obra musical religiosa original, composada per Monsenyor Valentí Miserachs (compositor i director), amb textos de l’escriptor i gramàtic català, Mn. Josep Ruaix (llibretista), ambdós del Bisbat de Vic. L’obra representa un diàleg imaginari entre els bisbes Oliba i Torres i Bages, l’un des del cim del Montseny, l’altre des del cim de Montserrat, recollint textos de la Bíblia, de la litúrgia, de Verdaguer i de Josep Carner. El compositor Miserachs lliga aquest diàleg entre els dos bisbes, amb temes i melodies inspirades en la tradició musical de Catalunya.
 
Com a solistes, interpreten el bisbe Oliba (baix) Josep Pieres; bisbe Torras i Bages (baríton), David Maria Gentile; Àngel I (tenor), Albert Deprius, i Àngel II (mezzosoprano), Marta Valero. Les onze corals participants són: Orfeó Vigatà de Vic, Coral Canigó de Vic, Cor de Noies Exaudio d’Igualada, Coral Capella de Santa Maria de Ripoll, Coral Ressons de Calaf, Coral Collserola Vallvidrera, Coral Regina de Manlleu, Cor Prats de Rei, Cor homes Igualada, Cor homes Osona i el Cor Infantil Emmi (Escola Musical Igualada).
 
El concert compta amb el suport del Pontifici Consell per a la Cultura del Vaticà, de la Fundació del Banc Sabadell i de la Diputació de Barcelona. 
Arxivat a