Jornades Europees de Patrimoni

Sant Pere de Casserres, entre les propostes per descobrir el patrimoni català

Desenes de municipis del país s'afegeixen del 12 al 14 d'octubre a les Jornades Europees de Patrimoni

per Pere Pratdesaba, 11 d'octubre de 2018 a les 18:46 |
Monestir de Sant Pere de Casserres des de l'aire. | Josep M. Costa
Cada tardor se celebren al conjunt del continent les Jornades Europees de Patrimoni. A Catalunya, enguany s'han organitzat del 12 al 14 d'octubre, aprofitant el cap de setmana llarg del Pilar. Desenes de municipis s'afegeixen a l'esdeveniment i NacióDigital selecciona deu activitats per fer per descobrir el patrimoni català.

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer  en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Entre les activitats programades hi ha visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions... A banda de les deu propostes de NacióDigital, pots consultar totes les activitats a l'agenda en línia de les Jornades Europees de Patrimoni.

En clau osonenca, també es pot visitar el temple romà i Palau dels Montcada,  el museu municipal Josep Soldevila de Prats, el jaciment del Camp de les Lloses de Tona, l'església romànica de Vinyoles o el jaciment arqueològic de l'Esquerda de Roda de Ter.

 

 

Participació