Montesquiu acull la setena Fira de la Nou aquest cap de setmana

La consellera Teresa Jordà assistirà al sopar-tastet previ a la jornada

Nous durant la Fira de Montesquiu.
Nous durant la Fira de Montesquiu. | nous.cat
Redacció
11 d'octubre del 2018
Montesquiu ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de la Nou. El sopar-tastet és l'encarregat de donar el tret de sortida aquest dissabte al vespre i, enguany, comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. El menú consta de pasta amb gorgonzola, rúcula i nous; tastet de pernil ibèric; i tosta d'hummus amb tapenade de nous, de primer plat. De segon, bacallà confitat amb crema de roquefort i nous; i tastet d'estofat de senglar. I finalment, de postres, formatge amb nous i melmelada; pastís de sara amb crema de nous; i xarrup de ratafia.

L'endemà com sempre, les parades de nous i productes elaborats amb nous (formatge, pastissos, ratafia, etc) seran els protagonsistes la fira. Estaran ubicats a la Pèrgola. Mentrestant, al carrer de les escoles hi haurà parades d'altres productes bàsicament no alimentaris, amb un espai per a antiguitats i un altre d'exposició i venda de vehicles d'ocasió, entre altres.

A partir de les 10 i més de 300 quilos de nous

La fira començarà el diumenge a partir de les 10 del matí i es posaran a la venda més de 300 quilos de nous procedents de nogueres del Bisaura i de l'Empordà. Un dels plats forts són les activitats per als més petits. Podran passejar en poni gratuïtament i jugar amb el grup d'animació infantil DeParranda, a la zona amb inflables i els jocs gegants infantils. També se celebrarà la 3a edició de Nouart, l'exposició col·lectiva d'artistes locals.

D'altra banda, els alumnes i professors del Centre de Formació Forestal Especialitzada de la Solana al Castell de Montesquiu acudiran a la fira per fer la ja tradicional exhibició de tall de fusta artístic, tot elaborant escultures amb motoserra a partir de troncs d'arbre. Amenitzarà el carrer la música de Men in Swing. Altres actes destacats de la fira són l'exposició de vehicles d'ocasió i la de bicicletes, a més de la VI Trobada d'acordionistes que se celebrarà a la tarda al costat de la Pèrgola, amb refrigeri popular.
 

Consulta la programació

Recull de galeries de fotos de la Fira de Nou de Montesquiu