dia de la hispanitat

Botigues obertes el 12-O a Vic: criteris comercials o «res a celebrar»

Molts establiments de la capital osonenca aixecaran la persiana després d'haver tancat per l'1-O

per Redacció, 11 d'octubre de 2018 a les 16:33 |
Un establiment de Vic anunciant que obrirà aquest divendres 12 d'octubre | Albert Alemany
Els comerços catalans poden obrir aquest 12 d'octubre. A diferència de l'any passat, enguany el dia de la Hispanitat és un dels vuit festius que marca la Generalitat perquè els establiments que vulguin puguin aixecar la persiana. Molts obriran amb criteris comercials però alguns aprofiten per reivindicar que "no tenen res a celebrar". És el cas dels més de 220 establiments que van decidir tancar a Vic l'1-O. Des de Vic Comerç, apunten que seran més de 220 i la majoria obriran perquè és un festiu comercial.

D'altra banda, alguns dels establiments de Bonpreu i Esclat també van decidir tancar l'1 d'octubre. De cara al 12 d'octubre, l'obertura dels supermercats també serà variable i aixecaran la persiana en funció de si la localitat on s'ubiquen estableix la possibilitat d'obrir.


Cal destacar que tot i que la Generalitat va marcar el 12 d'octubre com a dia d'obertura autoritzada als comerços, els municipis poden sol·licitar al departament d'Empresa substituir dos d'aquests festius per altres dates. Aquest 2018, només quatre municipis, com Tona, han demanat deixar el 12 d'octubre fora dels festius amb obertura comercial autoritzada.

 

Arxivat a:
Societat
Participació