Sant Julià de Vilatorta instal·la tres càmeres per dissuadir els robatoris

Folgueroles fa temps que la té instal·lada i Calldetenes ho farà en les properes setmanes

Una de les càmeres està instal·lada a la Font d'en Titus
Una de les càmeres està instal·lada a la Font d'en Titus | Carles Fiter
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:50h
L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ja ha instal·lat les càmeres de seguretat per dissuadir els robatoris. Folgueroles i Calldetenes també formen part d'aquesta iniciativa per fer front comú a l'onada de robatoris que han patit aquest any. Mentre Folgueroles ja fa mesos que la té instal·lada, Calldetenes ho farà en les properes setmanes.

Sant Julià, el municipi més afectat, ha instal·lat els tres aparells en els principals accessos del poble: a la BV-5201, a la Font d'en Titus; al nou accés de l'Eix Transversal; i a l'antiga carretera de Sant Hilari Sacalm. En aquests punts hi poden haver dos tipus de càmeres, una d'ambient convencional i una altra de lectura de matrícules. Aquesta última genera una base de dades que es compara amb les matrícules sospitoses que tenen els Mossos d'Esquadra. A aquestes dades només hi poden accedir funcionaris autoritzats i la policia catalana.

Aquesta era una proposta que s'havia parlat feia temps entre els tres ajuntaments i que l'onada de robatoris va precipitar. S'ha fet una compra i contractació mancomunada per obtenir la millor solució i producte a bon preu. La càmera a Folgueroles està instal·lada a la primera rotonda d'entrada al municipi per l'Eix Transversal, on hi ha una gran mà de vímet. Si s'obté un bon resultat, s'estudiarà si se n'instal·la una cap a la carretera de Vilanova de Sau. Pel que fa a Calldetenes, la càmera s'ha d'instal·lar en el tram de sortida a l'Eix Transversal. L'Ajuntament tampoc descarta instal·lar-ne més al municipi si el sistema dona bons resultats.