​L'Observatorium Gastronòmic de Vic canviarà de dates

L'organització del certamen organitzat pel Gremi d'Hostaleria preveu fer-ho abans o després de l'estiu

Durant la fira del cap de principis d'octubre.
Durant la fira del cap de principis d'octubre. | Observatorium Gastronòmic
Redacció
09 d'octubre del 2018
Vic va acollir el passat 29 de setembre i 1 d'octubre la primera edició de l'Observatorium Gastronòmic. Es tracta d'una fira mercat de gastronomia d'Osona organitzada pel Gremi d'Hostaleria de la comarca. Amb una trentena d'estands es podien veure els productes de les contrades, però també serveis. El certamen estava destinat a un públic general i empresaris.

Des de l'organització, valoren aquesta primera edició com a "constructiva". Tal com explica David Boix, tot i els actes de commemoració de l'1-O, les xifres d'assistència van ser "correctes". N'esperaven un miler, però hi van assistir més de 500. Per aquest motiu han decidit que la propera edició se celebrarà abans o després de l'estiu. El certamen es va posar en marxa fa poc i aquestes eren les dates disponibles que hi havia, tenint en compte les fires que s'organitzen a Osona.

Aposta per la cultura gastronòmica

Boix destaca que s'ha aconseguit donar a conèixer "la proximitat del producte" durant aquesta primera edició. "Aquesta fira aposta per la cultura gastronòmica per entendre d'on prové el producte, conèixer el productor i fer classes gastronòmiques als empresaris", afegeix. En aquest sentit, remarca la importància que el productor pugui parlar amb el client-consumidor.

D'altra banda, es va apostar per la innovació de les tecnologies. "Es creu que les aplicacions tecnològiques només són per les grans empreses, però també n'hi ha per pimes i més petites", remarca Boix. La UVic-UCC els va explicar com funcionen aquestes eines, com les poden aplicar als seus establiments i fer-les rendibles.
 

La fira celebrada a principis d'octubre a Vic. Foto: Observatorium Gastronòmic

Arxivat a