Roda de Ter posa en marxa un punt d'orientació jurídica d'assessorament gratuït

El servei, subvencionat per la Diputació de Barcelona, permetre a la ciutadania fer consultes sobre orientació i assessorament en la majoria de màteries

Redacció
09 d'octubre del 2018
Les encarregades del Punt d'Orientació Jurídica Municipal de Roda de Ter
Les encarregades del Punt d'Orientació Jurídica Municipal de Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Des de principis d'aquest octubre, està en marxa el Punt d'Orientació Jurídica Municipal (POJM) de Roda de Ter. Es tracta d'un servei prestat per un advocat col·legiat en l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic en exercici i com a mínim set anys d'experiència i es troba totalment subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Tal com expliquen en una nota, aquest servei ofereix a la població la possibilitat de fer consultes a un advocat sobre orientació i assessorament en qualsevol matèria (divorcis, reclamacions, contractes, etc). Se n'exceptuen les matèries vinculades al dret del treball, seguretat social i estrangeria, atès que aquests camps tenen més delimitats els seus circuits. Un cop el cas hagi estat revisat per l'advocat escollit, sempre i que es donin els requisits establerts, es podrà tramitar també la sol·licitud de justícia gratuïta (advocat d'ofici).

Des de l'Ajuntament, valoren positivament aquest punt. La regidora de Benestar Social, Eva González, assegura que "amb aquest servei jurídic, donem seguretat a la població, doncs moltes vegades van perduts i no saben on adreçar-se davant la recepció d'una reclamació, multa, demanda, etc".

Aquest servei s'implanta per primera vegada a Roda i donarà cobertura a altres poblacions limítrofes que abans havien de desplaçar-se fins a Vic (l'Esquirol, Campdevànol, Rupit...). Està ubicat a l'edifici de Can Vinyets (plaça Major, 10), on hi ha els Serveis Socials, i està obert al públic dos divendres al mes, en horari de les 10 del matí a les 12 del migdia. Les persones que vulguin fer ús d'aquest servei hauran de demanar hora per telèfon o presencialment a les oficines de Can Vinyets.
Arxivat a