Sodeca preveu portar uns 200 treballadors a Ripoll i començar a produir al gener

Aquest dissabte s'ha fet la inauguració oficial de la planta de 10.000 quadrats al polígon de la Barricona

Isaac Muntadas
09 d'octubre del 2018
Està previst que Sodeca comenci a produir el proper mes de gener i tingui uns 200 treballadors
Està previst que Sodeca comenci a produir el proper mes de gener i tingui uns 200 treballadors | @jordimunell
L'empresa osonenca de ventiladors Sodeca ja està ubicada oficialment a Ripoll. Aquest divendres al vespre, l'església de Sant Pere del municipi ha estat l'escenari escollit per fer-hi un còctel on hi estaven convidats els treballadors de l'empresa. I aquest dissabte a la tarda, s'ha inaugurat la planta de Sodeca situada al polígon de la Barricona. Una inauguració en què els treballadors, familiars i amics han pogut veure les noves instal·lacions de l'empresa de Sant Quirze de Besora al Ripollès.

El director general de Sodeca, Josep Font, s'ha mostrat molt satisfet de què, per fi, s'hagin acabat les obres de la nova planta de producció de Ripoll i s'hi pugui començar a treballar en breu. En concret, Font ha apuntat que la producció seriada podria començar el proper mes de gener ''perquè hi ha molta part productiva que s'ha d'anar canviant sense deixar desatesos els clients''. Font ha revelat que s'ha arribat gairebé a una situació de ''col·lapse'' a la planta de Sodeca a Sant Quirze i era imprescindible disposar d'unes instal·lacions ''modernes'' i que poguessin encabir-hi una capacitat de producció ''molt més alta''.

Cal recordar que la nova planta de Sodeca a Ripoll està ubicada en una parcel·la de 15.000 metres quadrats. La planta ha optat per ocupar-ne al voltant dels 10.000, dels quals 7.000 seran per la nova planta productiva i 3.000, per les oficines. L'edifici té tres plantes: una per a oficines i atenció al client i dues per la planta de producció i el magatzem. Precisament, aquest espai s'ampliarà en una segona fase d'obres i ocuparà uns 5.000 metres quadrats més. Font també ha detallat que ja només falta muntar tot el sistema informàtic i comprovar que la xarxa funcioni.
 

La nova planta de Sodeca a Ripoll té 10.000 metres quadrats Foto: Isaac Muntadas


200 treballadors a Ripoll

El director general de Sodeca ha explicat que encara és d'hora per saber quants llocs de treball es crearan, però ha relatat que cada setmana anirà pujant gent de la planta de Sant Quirze a la de Ripoll i ''anirem posant processos en marxa''. Actualment, hi ha un total de 250 treballadors a la fàbrica osonenca i la previsió és que, amb el temps, 200 s'acabin traslladant a Ripoll. A Sant Quirze s'hi quedaran uns 50 treballadors de Sodeca que estaran acompanyats dels treballadors de Pideca, que es traslladaran al municipi osonenc. ''Generarà llocs de treball nous però per ara hem de ser prudents, veure com va el mercat i com arranca la nova instal·lació'', ha assegurat.

Font també ha volgut agrair l'ajuda de l'Ajuntament que ''ens ha acollit molt bé'' i ha assenyalat que és molt important per Ripoll i la comarca que hi vinguin indústries. ''Si s'hi instal·len industries grans, això cridarà l'atenció perquè n'hi vinguin més'', ha conclòs.
 

Treballadors de Sodeca aquest divendres al cocktail de benvinguda que s'ha fet a l'església de Sant Pere Foto: Isaac Muntadas