Girbau posa en marxa una plataforma d'innovació oberta

La companyia osonenca considera que la nova eina farà créixer la facturació en 20 milions d'euros

Girbau posa en marxa una plataforma d'innovació oberta
Girbau posa en marxa una plataforma d'innovació oberta | Dívik
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat el 09 d'octubre a les 12:53h
La companyia osonenca Girbau ha posat una nova plataforma d'innovació oberta. Es tracta de Girbau LAB que vol fomentar la innovació i transformar el sector de la bugaderia industrial. Tal com expliquen en una nota, tenen l'objectiu d'anar més enllà de l'activitat de desenvolupament i R+D de Girbau i fer una aposta per la innovació més disruptiva, per tal de generar més valor per als seus clients amb la innovació com a motor i pal de paller.

En aquest sentit, la consellera delegada Mercè Girbau apunta que la iniciativa permetrà "que Girbau guanyi eficiència i competitivitat, que els seus clients millorin els seus negocis a través del valor diferencial i que, alhora, es crea un ecosistema d'innovació que ens permeti estar connectats al coneixement, la tecnologia i el talent, aportant el bagatge industrial de Girbau".

La facturació creixerà

Aquesta plataforma s'ha creat dins el marc del Pla Estratègic 2020 basat en els eixos de creixement, adaptació i persones. Girbau preveu que, gràcies a R+D i innovació, la facturació creixi en 20 milions d'euros (a l'actualitat, la companyia ja inverteix entorn del 4% de la seva facturació en R+D). Girbau LAB també contribueix a l'adaptació als grans canvis que el sector de la bugaderia industrial i Girbau afronta i actua com a mecanisme que permet crear un entorn on es pugui desenvolupar i captar talent.

En aquest senti, Girbau LAB treballa en dues direccions: impulsant internament la generació d'idees davant de reptes que hi ha en el negoci i cerca activa en el mercat de noves tecnologies que puguin generar més oportunitat de negoci a Girbau. 

Internament aquest 2018 ha tancat amb èxit el projecte iDrivers, una convocatòria interna de propostes on s’han rebut 60 idees de negoci. Cinc d'aquestes s’estan treballant per ser traslladades a futurs negocis o contribuir a millorar els negocis actuals. D'altra banda, un exemple de noves oportunitats de negoci és l’Indtech Challenge, una iniciativa juntament amb Seidor llançada el mes de juny passat, per crear relacions de col·laboració amb start ups per obtenir solucions que transformin digitalment la indústria de la bugaderia. 

L'empresa osonenca està construint el seu ecosistema col·laborant amb actors clau de la innovació com diverses universitats i centres tecnològics, clústers empresarials i participant en programes promoguts per ACCIÓ i Creacció al voltant de la innovació. També s'estan explorant col·laboracions a nivell internacional i està previst visitar San Francisco, Boston i Israel per establir contactes.

Cal destacar que el Girbau LAB és membre del Barcelona Tech City, associació d'emprenedors, empreses i actors del món digital de Barcelona, i desenvolupa part de la seva activitat des del edifici Pier 01 promogut per la mateixa associació.