La COS torna a guanyar les eleccions a Esfosa

El sindicat ha obtingut 5 delegats i Montse Castañé continua com a presidenta del comitè

Una concentració al davant de l'escorxador
Una concentració al davant de l'escorxador | Carles Fiter
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:52h
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha tornat a guanyar les eleccions sindicals a l'escorxador Esfosa de Vic. El passat dijous es van celebrar les votacions a l'empresa i la COS, el sindicat majoritari dels darrers quatre anys, s'ha tornat a imposar. Va obtenir 5 delegats, mentre que UGT, 3 i CCOO, 1. Montse Castañé continua com a presidenta del comitè.

Aquest sindicat va ser el que va impulsar una jornada de vaga el passat abril del 2016, que va tenir un seguiment total. Des de llavors, les represàlies contra els treballadors van anar en augment: la direcció va anunciar un ERO i va suspendre de feina i sou els membres del comitè, entre altres.

Després d'un llarg periple judicial, es va obrir una negociació entre treballadors i direcció que va acabar en un acord. Entre els diferents punts destacava la regularització de contractació temporal i incorporació de treballadors a la plantilla d'Esfosa. Així es va posar punt final a dos anys de conflicte a l'escorxador i nombroses mobilitzacions dels treballadors.
Arxivat a