Vic acollirà un congrés internacional sobre tòfona

El Trufforum arriba per primer cop a Catalunya, del 24 al 26 de gener de 2019, i es posarà en contacte el sector professional de la tòfona per divulgar-ne els seus valors i cultura

Redacció
05 d'octubre del 2018
Dues tòfones negres trobades
Dues tòfones negres trobades | Aida Morales
 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, l’Ajuntament de Vic, l’European Mycologiocal Institute (EMI), el Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona, organitzaran els pròxims 25, 26  i 27 de gener de 2019 el Congrés Internacional Trufforum.
 
Trufforum és un esdeveniment internacional ideat des de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial "European Mycological Institute" (AECT-EMI), de la qual el CTFC n’és soci fundador, que sorgeix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les llars i restaurants, tot educant els consumidors sobre aquest producte.
 
La primera edició d’aquest congrés es va celebrar a Saragossa el febrer de l’any passat. Catalunya va presentar la seva candidatura amb Vic com a ciutat d’acollida i va ser elegida entre dues altres ciutats (Guadalajara i Sòria).
 
Trufforum 2019 pretén consolidar aquest congrés mundial convertint-lo en un punt de trobada i vertebrador del sector professional de la tòfona, divulgar-ne els valors i la cultura i popularitzar el seu ús a la cuina i la gastronomia. A més, vol dinamitzar un sector agroalimentari i agrari emergent com és el conreu de la tòfona.
 
La ciutat de Vic disposa de l’única llotja de l’estat espanyol amb preus de venda de tòfona públics. La comarca d’Osona té una gran tradició en la recol·lecció de tòfona silvestre i és un producte estratègic a la promoció de la seva gastronomia.
 
El congrés anirà adreçat tant als professionals com un públic més general. La vessant més especialitzada inclourà xerrades i ponències on s’exposaran iniciatives d’interès compartides a altres territoris i avanços tècnics en el conreu de la tòfona. La part més vinculada a la ciutadania serà molt àmplia i hi haurà un conjunt d’activitats populars adreçades a aficionats i gastrònoms relacionades amb el món de la cuina, un mercat de la tòfona o un concurs de gossos tofonaires, entre d’altres.
Arxivat a