Recerca

Premien tres investigacions sobre cures intensives, resistència bacteriana i pal·liatius

Els reconeixements anuals de recerca del CHV també han guardonat un cas clínic relacionat amb un trastorn degeneratiu inflamatori i una comunicació sobre la conducta suïcida

per Redacció, 5 d'octubre de 2018 a les 09:22 |
Tots els guardonats pel CHV, aquest dijous. | CHV
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital Universitari de Vic ha inaugurat aquesta setmana el Curs acadèmic 2018-2019, que desenvoluparan conjuntament el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital de la Santa Creu (FHSC) i la Universitat de Vic. Com és tradicional, l’acte ha estat escenari de l’entrega dels reconeixements a les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals durant el 2017. Com a novetat, els premis han incorporat dues noves categories: millor article sorgit de projectes del CHV en l’àmbit de la infermeria; i millor article sobre un cas clínic.
 

Tal com expliquen en una nota, enguany, han estat guardonades quatre investigacions publicades en prestigioses revistes científiques nacionals i internacionals. En la categoria d’articles sorgits de projectes del Consorci Hospitalari de Vic, el jurat ha decidit premiar l’estudi d’un equip d’investigadors liderat per Estaban Alberto Reynaga sobre l’impacte clínic i la prevalença d’un bacteri resistent als antibiòtics (Stephylococcus Aureus) en una zona amb alta densitat d'explotació porcina. L’article estudia i detalla les diferències entre dues varietats del mateix bacteri, conegut com a MARSA.
 

En la categoria de nova creació d’articles sorgits de projectes propis del CHV en l’àmbit de la infermeria, s’ha reconegut la investigació de Xavier Palomar sobre el temps que requereixen les intervencions en pacients crítics en una Unitat de Cures Intensives.
 
En la categoria d’articles sorgits de col·laboracions amb estudis multicèntrics, s’ha reconegut una investigació sobre l’atenció pal·liativa precoç en la que ha participat, entre d’altres, el geriatre Jordi Amblàs, juntament amb el professor i metge escocès Scott Murray -un dels referents internacionals en la recerca sobre pal·liatius.
 
En l’àmbit de la millor comunicació, s’ha reconegut l’estudi realitzat per Judit Pons –i altres professionals de Cures i del servei de Psiquiatria- sobre la relació que existeix a la comarca d’Osona entre els determinants socials de la salut i la conducta suïcida.
 
Per últim, en una altra de les noves categories de cas clínic, s’ha premiat l’article publicat a la Revista Española de Geriatria y Gerontología, liderat per la resident de de Geriatria Maricelis Cruz, sobre la miositis per cossos d’inclusió -una patologia degenerativa i inflamatòria que provoca una debilitat lentament progressiva a les extremitats-.
 
Al final de l’acte, s’ha entregat també un diploma als dos professionals que en l’últim curs han llegit la tesi i han obtingut el títol de Doctor Núria Llopart i Òscar Mascaró.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació