Mestres de Diatock, a Vic

Un grup de docents fa una estada a la capital per conèixer els centres educatius

 L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Cooperació, Toni Serrat, els han rebut institucionalment.
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Cooperació, Toni Serrat, els han rebut institucionalment. | Aj. de Vic
Redacció
04 d'octubre del 2018
Aquesta setmana Vic acull un grup de mestres de dues escoles de Diatock, al Senegal, que fa una estada a la ciutat en el marc del conveni de cooperació educativa entre Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic-UCC. Precisament, l’Ajuntament de Vic realitza projectes de cooperació en l’àmbit de l’educació a la població de Diatock, on hi ha construït una escola de primària. 

És mitjançant aquesta cooperació que l’Ajuntament, la Universitat de Vic-UCC i el departament d’Ensenyament del Senegal van signar un conveni de col·laboració educativa amb l’objectiu de fomentar la transferència de coneixements i la mobilitat d’estudiants i professorat en contextos culturals, socials i educatius diversos.
 
Per aquest motiu, durant una setmana el grup de mestres de Senegal participarà a diverses classes a les escoles de la ciutat i assistirà a seminaris amb professors i estudiants de la facultat d’Educació de la UVic-UCC per fomentar, de manera directa, la transferència de coneixements i l’eixamplament de la perspectiva educativa des de les dues bandes.
 
El passat mes de març un grup de professors de la UVic-UCC va viatjar al Senegal per conèixer l’escola de Diatock i la seva pràctica educativa. “Ara, amb l’arribada d’aquest grup de mestres senegalesos a Vic, l’intercanvi es completarà i el professorat de Diatock podrà també conèixer les pràctiques pedagògiques més innovadores de les escoles de la nostra ciutat”, explicava el regidor de Cooperació, Toni Serrat.
 
Arxivat a