Com era la vida dels ibers a Folgueroles, ara fa més de 2.000 anys?

Jaciments d'arreu de Catalunya participen al Cap de Setmana Ibèric, amb nombroses i variades activitats

Redacció
03 d'octubre del 2018
Cap de Setmana Ibèric a Folgueroles
Cap de Setmana Ibèric a Folgueroles | Adrià Costa

Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles. Foto: Adrià Costa


Aquest cap de setmana, 6 i 7 d’octubre, se celebra una nova edició del Cap del Setmana Ibèric. Aquest esdeveniment, que es fa un cop a l’any, està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya que vol descobrir a la ciutadania com era la vida fa més de 2.000 anys a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.  
 
Enguany hi participen, amb un centenar d’activitats gratuïtes per a totes les edats, jaciments situats als municipis de Folgueroles, Roda de Ter, Ullastret, Lloret de Mar, Palamós, Palafrugell, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Cànoves i Samalús, Olèrdola, Calafell, Avinyonet del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Nulles, Tivissa, Vinebre, Alcanar, Gandesa, Arbeca, Tornabous, Verdú, Agramunt, Sallent i Bolvir.

Al Casol de Puigcastellet, a Folgueroles

En el cas de Folgueroles, les activitats es concentren el dissabte al Casol de Puigcastellet. A les 6 de la tarda de la plaça Verdaguer sortirà la caminada popular amb escenificacions ibèriques sobre els usos de l'aigua i que arribarà fins al Casol. Un cop allà, es farà l'ofrena de l'aigua al Gran Sacerdot seguida d'un tast  de productes que ja es menjaven fa 2.000 anys. L’activitat finalitzarà amb la caminada nocturna de retorn a Folgueroles.
 
Com cada any, la Ruta dels Ibers proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Enguany, sota el títol “Domesticant l’aigua”, es proposen diverses activitats entorn de la gestió de l’aigua en el món iber: com es consumia, com s’emmagatzemava, les infraestructures que construïen per recollir-la, canalitzar-la i evacuar-la, entre moltes altres.
 
Durant les jornades, l’accés i les activitats als jaciments de la Ruta dels Ibers seran gratuïtes.
 

Consulteu aquí totes les activitats del Cap de Setmana Ibèric


Arxivat a