Manlleu comença les obres de la passera

Es preveu que el projecte, que ha de connectar la Devesa amb l'Embarcador, estigui enllestit en dos mesos

Els treballs de la passera han començat aquest dimarts.
Els treballs de la passera han començat aquest dimarts. | Aj. de Manlleu
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:50h
L'Ajuntament Manlleu ha començat les obres de construcció de la passera, que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa, aquest dimarts. La passera serà inundable i tindrà una llargada de 73 metres, serà reixada i metàl·lica, i la base serà de peus de formigó armat. L'estructura metàl·lica superior ja està a punt, només falta posar-hi la base de formigó.

Es preveu que el projecte, que té un cost d'uns 180.000 euros, estigui llest en dos mesos. La iniciativa sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter.

Amb retard

En un primer moment, l'obra havia d'estar a punt abans que el pont de Can Molas, ja que havia de ser també una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont. Finalment, s'ha estrenat abans el pont que la passera.

L'Ajuntament de Manlleu s'havia fixat la data d'inici pel 20 d'agost, però les inclemències meteorològiques van provocar una crescuda del riu i que no s'hi pogués actuar. Per fer l'obra és necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que hi han de posar formigó.

Amb un termini d’execució de dos mesos, la passera connectarà el passeig del Ter amb la Devesa. Està pensada per vianants i bicicletes, però excepcionalment permetrà el pas de vehicles, com s’havia apuntat durant les obres del pont. De llargada farà més de 70 mestres i d’amplada, uns 3,5.
 

Projecte inicial de la passera. Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a