Sis mil persones passen per la Fira de la Mercè de Calldetenes

L'organització valora positivament la setena edició per la participació record

La zona gastronòmica de la Fira de la Mercè, el dissabte passat.
La zona gastronòmica de la Fira de la Mercè, el dissabte passat. | Difucor
Redacció
02 d'octubre del 2018
Per setè any consecutiu, la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca ha desplegat un gran ventall de propostes gastronòmiques, lúdiques i artesanes als carrers de Calldetenes aquest dissabte passat. El que s'ha convertit un aparador dels comerços i productors locals ha acollit unes 6.000 persones. Així ho determinen les dades subministrades per l’empresa de telefonia Goufone, que oferia wifi gratuït i el servei de compta visitants.

Tal com expliquen en una nota, des de l'organització es fa una valoració molt positiva d’aquesta edició amb una participació record. L’alcalde, Marc Verdaguer, en destaca precisament “l’alta assistència i participació, en una Fira amb voluntat comarcal per a donar a conèixer el poble i comerç de Calldetenes”.

La zona gastronòmica de la Fira va encabir 3.000 àpats entre dinars i sopars servits als comensals que volien degustar els productes locals. Per "La Cuineta de la Fira", un espai per als més menuts i que té molt èxit, hi van passar un centenar d'infants que van elaborar un pastís de pastanaga i coco, i un segon d’humus de cigrons i remolatxa.

Aquesta mateixa zona va acollir el V Concurs de Melmelades, en el que es van presentar 29 propostes, mentre el cuiner d’Arka, Jordi Arumí, explicava i mostrava com elaborar una recepta amb foie i figues, en un showcooking d’alta cuina. Els guanyadors van ser el Centre de Serveis de Calldetenes com a premi col·lectiu, la Sira Aliè amb el premi de melmelada de major qualitat i la jove Kàtia González amb el premi a l’originalitat, amb una innovadora melmelada de plàtan. 

A la plaça Vella, l’artesania i les demostracions de cistelleria, treballs amb llana, pintura a l’oli, esmalts, pintures sobre tela, artesania en pell, bijuteria artesanal, entre moltes d’altres. A la tarda, un centenar de puntaires van tornar a omplir un altre any la plaça amb el so dels boixets.

D'altra banda, els pinzells i els cavallets van omplir els carrers del poble des de primera hora del matí en el marc del Concurs de Pintura Ràpida. Hi van participar una vintena de persones. Gaspar Bosch va guanyar en categoria Adults-Santa Margarita; Martí Subirana i Alba Rovira, en categoria Juvenil-Pintur; i Martina Gallardo i Berta Subirana, en Infantil-Abacus. La guanyadora del concurs d'Instagram, ha estat la Carla Pozo, amb una evocadora fotografia de la Fira.
 

Fira de la Mercè es va celebrar el dissabte passat. Foto: Difucor