Agricultura demanarà a Europa que veti l'entrada als porcs senglars de granja per evitar pesta porcina

El ministre d'Agricultura Luis Planas es reuneix amb la consellera Teresa Jordà que destaca la importància "vital" de treballar coordinadament

Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:29h
Imatge d'un porc senglar
Imatge d'un porc senglar | ACN
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha anunciat que demanarà a la Comissió Europea que prohibeixi l'entrada de porc senglar de granja a l'estat espanyol. Una prohibició que diu el ministre s'ha de sumar a la ja en vigència del porc senglar salvatge. Planas ha llençat un missatge de tranquil·litat però ha dit que cal vigilància, per això, ha destacat que cal treballar conjuntament amb les comunitats autònomes, com en el cas de Catalunya.

Aquest diumenge el ministre s'ha reunit amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà , que s'ha felicitat de les acciones per prevenir l'arribada a Catalunya d'aquesta malaltia porcina i ha dit que "no es pot escatimar ni en recursos ni en personal". Jordà també ha titllat de "vital importància" el treball coordinat amb l'Estat en aquesta matèria.

El ministre Luis Planas ha dit que convocarà la Mesa Nacional de la Caça i ha anunciat que demanarà a la Comissió Europea (CE) que prohibeixi la circulació de senglars de cria dins el territori comunitari. Actualment, ja està prohibida la importació i exportació de senglars silvestres. El titular d'Agricultura a l'estat espanyol ho ha dit després de reunir-se amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Planas i Jordà han analitzat les actuacions davant la malaltia, després de la detecció del virus a Bèlgica. El ministre i la consellera han coincidit a transmetre al sector un missatge de calma i tots dos han destacat la importància de "treballar coordinadament". És de "vital importància" que treballem conjuntament, ha dit la consellera que ha afegit que en termes de prevenció és "important" no escatimar cap esforç "ni material ni humà". El ministre i la consellera han instat els ramaders a extremar les precaucions de manera coordinada amb les administracions.

Segons ha explicat Planas, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha incrementat la vigilància, amb actuacions com la informació permanent sobre la evolució de la malaltia i la conscienciació de tots els sectors implicats, que inclou ramaders, transportistes i caçadors.